Ny?l veles?lt savany?k?poszt?val

2022-11-15

sponsored links


 Hozz?val?k:

60 dkg ny?lh?s(volt benne comb ?s gerincdarab)

60-70 dkg savany?k?poszta

p?r  v?kony szelet szalonna

s? ?s frissen ?r?lt bors

fokhagymapor

sz?r?tott rozmaring

olaj

Elk?sz?t?s:

A f?szerekb?l ?zl?s szerint adagolva k?sz?tettem egy kever?ket. Egy nagyobb j?nai alj?t kikentem olajjal, s az egyszer ?tmosott, kicsit megvagdalt savany?k?poszt?t elter?tettem benne. a nyulat a f?szerkever?kkel alaposan ?td9rzs?ltem, a k?poszta?gyra fektettem, majd betakargattam a szalonna szeletekkel. Erre k?t ok miatt is sz?ks?g van. Egyr?szt mert nagyon j? ?zt ad az ?telnek, m?sr?szt mert a ny?l sov?ny h?s, sz?raz lenne csak ?gy sim?n s?tve. Aluf?li?val lefedtem, majd a s?t?be tettem. Kb. 170 fokon s?lt h?sz percet, azt?n levettem r?la a f?li?t, ?s hagytam, hogy sz?p szint kapjon az ?tel. T?lal?s el?tt a husokat kiszedtem, ?s a tepsiben maradt k?poszt?t ?tforgattam, hogy mindenhol ?tj?rhassa a ny?lb?l ?s szalonn?b?l kis?l? szaft ?s zsirad?k. Krumplip?r?vel k?n?ltam. A k?poszta miatt k?l?n savany?s?got nem adtam hozz?, de aki szereti, kieg?sz?theti vele. 


A ny?l m?g mindig nagyon kedvelt alapanyag n?lunk. Szerencs?re a boltokban gyakran hozz? is jutunk, s n?ha siker?l teny?szt?t?l is v?s?rolni. Sokf?le elk?sz?t?si m?dot kipr?b?ltam m?r, mind bej?tt nek?nk! 





Folytats a blogon ... https://ugymintotthon.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s