Nutellás-narancsos tekercs

2011-10-03

sponsored links

Hiába a jó kis curryk, meg korianderes csicseriborsók és bulgurok, mese nincs, ezekkel gyerekeknél nem vagyok kimondottan népszerû. Még édességeknél is - amelyekrõl azt gondolná az ember, hogy nem lehet mellélõni - speciális szempont, ha gyerekeknek készülnek ( a keserûcsokoládés desszerteket például nem értékelik nagyra - legalábbis az én környezetemben lévõk.) Így került elõ az alábbi (szerintem gyerekbarát) recept, amely mellett már régóta cetli jelezte a francia sztárséf könyvében, hogy majd egyszer elérkezhet a pillanata. Most. Jean-Francois Piége a tekintélyes Alain Ducasse tanítványa volt, mielõtt az egyik legrégibb és legdrágább párizsi luxushotelben, a Hotel de Crillon-ban, majd késõbb egy design-os boutique hotelben 2 Michelin-csillagot fõzzön össze elegáns éttermeiben.

Az elsõ (még Hotel de Crillon korabeli) albumát nagyon szerettem, azon felbuzdulva vettem meg a másodikat, amely civilebb és háziasabb, ettõl azonban nem vagyok elájuva, mint ahogy a receptek is kissé elnagyolva vannak megírva. Az alábbi például kifejezetten hiányosan, igen sokat kellett közben improvizálnom. Kb. 20 éve, hogy utoljára Nutellát vettem, hálistennek egyáltalán nem szeretem - vannak azonban a (közvetlen) környezetemben sokan, akik velem szemben nagyra értékelik. Arra gondoltam, hogy ez egy jó, gyors sütemény, ha gyerekek szája íze szerint kell gondolkozni, így is lett, elfogyott. Nem mondom, hogy Életem legjobb süteménye, de nem rossz, és néhány órányi hûtõben való tárolás után jól összeért tészta és tölteléke.

Nutellás-narancsos tekercs

Hozzávalók (18 szelethez) ...


Folytats a blogon ... chiliesvanilia.blogspot.com/2011/10/n...

sponsored links

Keres?s