Nutellás-epres millefeuille
sponsored links
Ne kérj meg, hogy ejtsem ki a nevét.
Bár nem a hagyományos ízvilággal, hanem kicsit megcsavarintva. Nincs benne lekvár, viszont sima krémsajtos tejszín helyett nutellás hab került bele, finom, zamatos eperszemekkel.
Annyira gyönyörködteti a szemet?.
Mindig is foglalkoztatott, mikor ilyen sütit láttam, hogy mégis hogyan eszik meg. Mert villával kizárt, viszont a magasságából kiindulva az egészet sem haraphatják át. Vagyis átharaphatják, de az viccesen nézne ki. Hihi.
Így, hogy elkészítettem a magam verzióját, rájöttem: szétszedik a rétegeket és nagyon nagyon nagyon finom!
Egyébként pedig azért készítettem ezt a süteményt, hogy a hûtõben dekkoló leveles tésztát még a lejárati ideje elõtt felhasználjam.
Hozzávalók 4 db-hoz (de ne ijedj meg, az a 4 db nagy darab lesz!):
1 csomag friss leveles tészta
2 evõkanál nutella
120 gramm házi krémsajt
2 dl habtejszín
(plusz a hab tartása miatt tettem bele egy kicsi habfixálót)
eper
Szóval a leveles tésztát kiterítjük és 12 egyforma téglalapra vágjuk.
Sütõpapírral bélelt tepsire tesszük és 200 fokra elõmelegített sütõben 20 percig sütjük, majd 130 fokra mérsékeljük a hõfokot és addig sütjük, míg szép barna nem lesz.
Ha nagyon felpuklisodnának, szépen le tudjuk skalpolni õket egy éles késsel.
Hagyjuk kihûlni a lapokat.
A habot ehhez a pohárkrémhez használtam, nagyon bejött, ehhez is tökéletes, mint utóbb kiderült.
Szóval a házi sajtot hagyjuk szobahõmérsékletûre melegedni, majd a nutellával kikeverjük és a kemény tejszínhez forgatjuk.
Habzsákból nyomjuk a tésztára, majd felezett eprekkel pakoljuk meg és jöhet ismét egy tészta, hab, eper, tészta és a tetejére porcukor, plusz egy szem eper.
Teljesen guszta és finooooom is!
Nos, ha bejött ez a nutellás, epres könnyû finomság, csatlakozz hozzám a Facebookon is.