Nutellás csiga

2014-05-31

sponsored links

 nutellás csiga.jpg

Csiga-biga gyere ki / Ég a háza Dideki.

Lázár Ervin  Fruzsina nevû lánya még nagyon kicsi volt és így énekelte a versikét, amibõl aztán megszülettek Berzsián és Dideki történetei. Nos ennek (a képen látható) csigáknak nem ég a háza, mert már mind elfogyott. Annyira finom volt. Közzé is teszem a receptjét - alant olvasható.

 

A recept:

Hozzávalók:

  • 1 csomag élesztõ
  • 4 dl növényi tej
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 35 dkg fehér liszt
  • 15 dkg teljes kiõrlésû liszt
  • 10 dkg õrölt zabpehely
  • 2 ek nyírfacukor/nádcukor/kókuszvirágcukor, stb
  • 2 ek kevés vízben áztatott õrölt lenmag
  • csipetnyi só
  • vanília

+ házilag készített nutella

Elkészítés:

Egy tálba vagy a kenyérsütõ üstjébe belemorzsoljuk az élesztõt, hozzáadunk 2 ek édesítõszert (nyírfacukrot használtam), majd felöntjük a kézmeleg növényi tejjel. (A növényi tejet most rizstejporból készítettem el.) Várunk 1-2 percet, majd a fenti sorrendben hozzáadjuk a többi hozzávalót. Kenyérsütõ gépünkbe tesszük és a dagasztás/kelesztés programra állítjuk. Ennek híjával fakanállal vagy a kezünkkel úgy gyúrjuk össze a tésztát, addig dagasztjuk kezünkkel, míg a táltól az elválik és hólyagocskák jelennek meg a dagasztás során. Ha kézzel dolgoztunk, meleg helyen konyharuhával letakarva kelesztjük. A kenyérsütõ a program szerint elvégzi ezt.

A kész tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük jó alaposan házilag készített nutellával, és mint a kalácsot feltekerjük, majd szeleteket vágunk belõle, amiket sütõpapíros tepsire fektetünk. Közepes lángon megsütjük. A sütés utolsó 10 percében egy kis édes vaníliás növényi tejjel megkenjük a csigákat.

Finomságos édes falatok vendégvárónak vagy reggelire a gyerekeknek, a család többi tagjának is.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... vegalife.blog.hu/2014/05/31/nutellas_...

sponsored links

Keres?s