Nutellakrémes torta
sponsored links
Már van fenn nutellakrémes torta a blogon, ezt most kicsit másképpen csináltam.
Tészta hozzávalói:
3 tojás
20 deka cukor
1 csipet só
264 gramm liszt
1,2 deci tej
1,2 deci étolaj
3/4 csomag sütõpor
Krém hozzávalói:
fél kiló nutella
fél kiló mascarpone
4 deci habtejszín
2 zacskó zselatin fix
A piskótához szétválasztottam a tojásokat, és elõbb keményre vertem a fehérjéket a cukor egyharmadával.
A többi cukorral kikevertem a tojássárgákat. A lisztbe szárazon belekevertem a sütõport és a sót.
A cukros tojássárgához apránként felváltva hozzáadtam a tejet, olajat és a lisztes keveréket. Utoljára a kemény tojáshabot óvatosan, fakanállal hozzákevertem. Sütõpapírral bélelt kapcsos tortaformába tettem a masszát, és 180 fokra elõmelegített sütõbe tettem. Legalább 40 perc a sütési ideje. Félidõben a tetejét sütõpapírral letakartam. Mielõtt kivettem, tûpróbát végeztem. Késsel körbevágtam a tortaforma oldalánál és rácsra borítva hûtöttem ki (a sütõpapírt lehúztam az aljáról).
A krémhez elõbb összekevertem a nutellát és a mascarponét. Nekem vödrös nutellám volt, fele sötétbarna, fele vajszínû, ezért nem lett sötétebb a krém. A jól lehûtött tejszínt felvertem utána belekevertem a zselatin fixet amivel teljesen keményre vertem, végül adtam hozzá 2 csapott evõkanál porcukrot (közben kóstolgattam a krémet, mennyire édes).Összevegyítettem a nutellás mascarponéval.
Az ehûlt piskótát lapjában középen kettévágtam. Egy állítható tortagyûrût tálcára helyeztem, ennek az aljára tettem egyik piskótalapot, és ráegyengettem a krémet. Lefedve egy éjszakára hûtõbe került.
A másik piskótalapot rátehettem volna a tetejére, de elég magasnak találtam a tortát, így azt most becsomagolva lefagyasztottam.
Reggel melegvízbe mártott jól kicsavart konyharurával körbetekergettem a tortagyûrû külsõ oldalát, így könnyebb lehúzni a tortáról. Mûanyag sablon segítségével kakaóporral díszítettem a tetejét.
Ezt a tortát a fiam a munkahelyére vitte a munkatársainak.
Megdicsérték. Örülök neki! ?
Reggel melegvízbe mártott jól kicsavart konyharurával körbetekergettem a tortagyûrû külsõ oldalát, így könnyebb lehúzni a tortáról. Mûanyag sablon segítségével kakaóporral díszítettem a tetejét.
Megdicsérték. Örülök neki! ?