Nugát krémes linzer dióval
sponsored links
Többnyire alkalmakra szoktam sütni, mert annyira finom, és félõ, hogy egyébként hétköznapivá válna, hiszen már a látványa is ünnepivé varázsolja a délutáni teázást. Ennek az apró sütinek mindig elkérik a receptjét, ez pedig egyértelmû értékelést jelent. Ehhez képest a - hú nagyon finom! - felkiáltás még csak idõszakos fellángolás.
Olyan kicsi mint egy dió. Egy diónyi élvezet. Az omlós tészta lapocskák közti nugát krémmel, tetején a csokival alábélelt fél pirított dióval. Ennyi. Ez a fantasztikus hármas olvad össze szánkban, keverednek a finom krémes ízek, a diódarabokkal.
Hozzávalók 40 darabhoz:
A tésztához:
200 g magas sikér tartalmú liszt (lehet 3x átszitált teljes kiõrlésû liszt)
1/2 teáskanál bio sütõpor
100 g porcukor
1 egész tojás ...