NTP, azaz a Nagy Tortasütõ Projekt

2011-11-13

sponsored links


Uramparancoslómnak tegnap születésnapja volt. Fõzõtudományom rendszeres fitogtatása ellenére azonban az elmúlt két, együtt töltött születésnapjára nem kapott tõlem semmiféle tortát. Ezért elhatároztam, hogy idén változtatok ezen a rossz hagyományon és sütök neki egy kisebb tortát.
Párom esetében két alapanyag van, amivel nem lehet hibázni: a mák és a csokoládé. Így hát adva volt a feladat: e kettõ kiindulásából kreáljunk egy tortát. És itt jöttek a gondok:
Nem akartam sima egyszerû csokitortát, akartam bele valami csavart. A narancsos-csokitorta nyerõ páros, de az az én kedvencem, nem az övé. De vegyük az alapproblémát: milyen legyen a krém? A vajkrémeket kifejezetten nem kedvelem, így ez kihúzva a listáról. Aztán ott van a vaníliapding-szerû, azaz tejes-lisztes fõzött krém akár pudingporos, akár saját gyártmányú kreációi. Ez is kihúzva a listáról, nem rossz ízre, de nem erre vágytam. Itt viszont megállt a tudományom a gondolkodásban. Ezen a pontos fordultam M@rti-hoz, hogy adjon tanácsot, milyen krémet készítsek. Az õ javaslata volt a tejszínkrém.
Habár láttam már az elején, hogy nincs más választásom, mégis az utolsó napig vívódtam. Rettegtem ugyanis a tejszíntõl. Szerintem még egyszer nem sikerült rendesen felvernem. :) Eleinte például az volt az alaphibám, hogy nem tudtam, hogy le kell hûteni, illetve hogy nem elég 10 percre bedobni a mélyhûtõbe felhasználás elõtt. :) Aztán túlvertem amikor géppel próbáltam felverni. Amúgy meg, ha kézzel készítettem, akkor hamar összeesett. Szóval kicsit tartottam ettõl...
Minden esetre, még mindig ott volt a kérdés, hogy milyen ízû legyen a torta. A sima csokisat elvetettem, mondván, túl prosztó. Mákosat akartam. Nem tudom, hány órát töltöttem el a neten böngészéssel, hogy találjak egy mákos krémet, sikertelenül. Az ...

Folytats a blogon ... flamcsi.blogspot.com/2011/11/ntp-azaz...

sponsored links

Keres?s