NTP, azaz a Nagy Tortasütõ Projekt
sponsored links
Uramparancoslómnak tegnap születésnapja volt. Fõzõtudományom rendszeres fitogtatása ellenére azonban az elmúlt két, együtt töltött születésnapjára nem kapott tõlem semmiféle tortát. Ezért elhatároztam, hogy idén változtatok ezen a rossz hagyományon és sütök neki egy kisebb tortát.
Párom esetében két alapanyag van, amivel nem lehet hibázni: a mák és a csokoládé. Így hát adva volt a feladat: e kettõ kiindulásából kreáljunk egy tortát. És itt jöttek a gondok:
Nem akartam sima egyszerû csokitortát, akartam bele valami csavart. A narancsos-csokitorta nyerõ páros, de az az én kedvencem, nem az övé. De vegyük az alapproblémát: milyen legyen a krém? A vajkrémeket kifejezetten nem kedvelem, így ez kihúzva a listáról. Aztán ott van a vaníliapding-szerû, azaz tejes-lisztes fõzött krém akár pudingporos, akár saját gyártmányú kreációi. Ez is kihúzva a listáról, nem rossz ízre, de nem erre vágytam. Itt viszont megállt a tudományom a gondolkodásban. Ezen a pontos fordultam M@rti-hoz, hogy adjon tanácsot, milyen krémet készítsek. Az õ javaslata volt a tejszínkrém.
Habár láttam már az elején, hogy nincs más választásom, mégis az utolsó napig vívódtam. Rettegtem ugyanis a tejszíntõl. Szerintem még egyszer nem sikerült rendesen felvernem. :) Eleinte például az volt az alaphibám, hogy nem tudtam, hogy le kell hûteni, illetve hogy nem elég 10 percre bedobni a mélyhûtõbe felhasználás elõtt. :) Aztán túlvertem amikor géppel próbáltam felverni. Amúgy meg, ha kézzel készítettem, akkor hamar összeesett. Szóval kicsit tartottam ettõl...
Minden esetre, még mindig ott volt a kérdés, hogy milyen ízû legyen a torta. A sima csokisat elvetettem, mondván, túl prosztó. Mákosat akartam. Nem tudom, hány órát töltöttem el a neten böngészéssel, hogy találjak egy mákos krémet, sikertelenül. Az ...