Norvég hegyi kenyér, dagasztás nélkül

2011-11-20

sponsored links


Kapható az üzletben ilyen néven kenyér nálunk (norsk fjellbrød), annak a receptjét kerestem, de amit találtam, az teljesen más. Nigella Lawson "How to be a domestic goddess" címû könyvében ugyanezen a néven találtam ezt a dagasztás nélküli sokmagvas kenyeret. Nincs ám meg nekem a könyv sajnos, csak kiírtam belõle a receptet a könyvesboltban:) Nem nagyon veszek szakácskönyvet mostanság, mert horror árak vannak. Mivel még sosem készítettem dagasztás nélküli kenyeret, ezért gondoltam megsütöm, meglátjuk mi lesz. Kíváncsi voltam nagyon, milyen lehet már, se dagasztás, se kelesztés. Kellemesen csalódtam, kinézetre és állagra is gyönyörû lett és nagyon finom. A kislányom felkiáltott, ez nagyon jó, többé nem kell soha kenyeret venned:) Csak azt nem tudom, hogy miért éppen norvég hegyi kenyérnek nevezte el Nigella, lehet, ez jutott hirtelen eszébe.

Hozzávalók:
2,5 dl langyos tej/író
2,5 dl langyos víz
7 gr száraz élesztõ
25 dkg teljeskiõrlésû búzaliszt ...

Folytats a blogon ... trollakonyhamban.blogspot.com/2011/11...

sponsored links

Keres?s