Norvég almatorta

2017-03-30

sponsored links

Most hogy Dorottya babánk elérte a 6 hetes kort, sûrûbbé vált nálunk a babalátogatók serege. Múlt hét végén kedves ismerõsünk, Timi jött hozzánk nagylányával, Bíborkával, akit mi utoljára 2 éves korában láttunk. Khmm.... idén érettségizik. :)

Finom és hasznos ajándékokat kaptunk tõlük. Timi saját készítésû horgolt babatakarót hozott Dorottyának, és sütött egy almatortát is. Megkaptam a receptjét, amely innen származik.

Leírom ide is, hátha valaki kedvet érez az elkészítéséhez. Megéri, garantálom! Puha, lágy tésztájú sütemény, illatos fahéjas almarakománnyal a tetején.


Hozzávalók:
- 12,5 dkg cukor
- 12,5 dkg vaj
- 12,5 dkg liszt
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 2 tojás
- 1 teáskanál sütõpor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 db alma
+ szóráshoz: fahéj, kristálycukor

A vajat a cukorral, vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal keverjük habosra. Ezután egyesével adjuk hozzá a tojásokat és keverjük tovább. A sütõporral elvegyített lisztet is szitáljuk bele és dolgozzuk össze.

A masszát simítsuk egy 18 cm átmérõjû, sütõpapírral bélelt kapcsos tortaformába.

Az almákat hámozzuk meg, távolítsuk el magházukat és vágjuk cikkekre. Élükkel lefelé, sûrûn egymás mellé, kör alakban elhelyezve nyomkodjuk a masszába. Fahéjjal elkevert kristálycukorral szórjuk meg a tetejét.

180 fokra elõmelegített sütõben kb. 45 perc alatt süssük készre. Tûpróbával ellenõrizzük, hogy elkészült-e.

Ennyire egyszerû. :)



Itt pedig a gyönyörû takarót láthatjátok Dorottya babán.


Folytats a blogon ... kicsibors.blogspot.com/2017/03/norveg...

sponsored links

Keres?s