NORMANDIAI RIZS
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
- 12 dkg arborio rizs
- 8 dkg aranybarna nádcukor
- 1 kávéskanál õrölt fahéj
- 1 csipet só
- 1 l tej
- 5 dkg vaj + kevés a sütõtálhoz
a tálaláshoz:
- cukrozatlan kakaópor
- reszelt étcsokoládé
- A rizst elkevertem a nádcukorral, a fahéjjal és a sóval, majd vajjal kikent sütõtálba szórtam.
- A tejet a vajjal felforraltam, és óvatosan a rizsre öntöttem.
- Alufóliával letakartam, és elõmelegített, 180 fokos sütõben 1 órát sütöttem.
- Az alufóliát eltávolítva további 45 percig hagytam még sülni, közben többször megkevertem.
- Tálkákba adagoltam, a tetejüket kakaóval és csokoládéreszelékkel hintettem meg.
- Melegen, langyosan és hidegen is kínálhatjuk.
A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin novemberi számában is.