Nori tekercsek

2013-01-13

sponsored links


Norinak hívják azt a vékony, pirított alga lapot, amivel a japán szusiséfek a maki tekercseket készítik. Szerencsére nem kell érte Japánba menni, itthon is kapható, mindenféle méretben és árfekvésben: bio- és ázsiai boltokban is találkoztam már vele.
Nem szeretném házi szusinak hívni azt, ami az én konyhámban készül, mivel nem tanulmányoztam hosszú éveken keresztül a tökéletes szusi rizs elkészítésének vagy a nyers hal szeletelésének titkait. Nem ismerek olyan beszerzési forrást, ahonnan megbízhatóan szusi-minõségû halat vehetnék, így ha igazi szusit, nyers halat szeretnénk enni, akkor étterembe megyünk. Ami itt következik, az csak "nori tekercs".
Elsõre talán különlegesebb fogásnak tûnik, de én inkább úgy gondolok rá, mint egy könnyen, gyorsan elkészíthetõ dologra, amit egyszerûen magunkkal is tudunk vinni, pl. kirándulásokra. ...

Folytats a blogon ... www.mindenmentes.hu/2013/01/nori-teke...

sponsored links

Keres?s