Non plus ultra
sponsored links
Hozz?val?k:
a t?szt?hoz: 30 dkg liszt, 16 dkg vaj, 3 toj?s
s?rg?ja, 10 dkg porcukor, 6 dkg tejf?l, csipet s?, 1 tasak van?li?s cukor.
a habhoz: 3 toj?sfeh?rje, 25 dkg porcukor, 1
te?skan?lnyi ecet vagy citroml?, 1 csipet s?, 1 tasak van?li?s cukor.
Tov?bb?: baracklekv?r
Elk?sz?t?se:
A t?szta hozz?val?it ?sszegy?rjuk, ezut?n kb. 30
percre h?t?szekr?nybe tessz?k.
Lisztezett fel?leten kb. 3 mm vastagra ny?jtjuk ?s
apr? pog?csaszaggat?val korongokat v?gunk a t?szt?b?l, s?t?pap?rral b?lelt
tepsibe rakosgatjuk. A toj?sfeh?rj?t csipet s?val elkezdj?k felverni, majd
hozz?adagoljuk a porcukrot ?s az ecetet vagy citroml?t, eg?szen addig verj?k,
am?g s?r?, habcs?k ?llag? massz?t kapunk. A habcs?kot nyom?zs?kba rakjuk ?s kis
halmokat nyomunk a t?sztakorongokra. Ek?zben a s?t?t 170 fokra el?meleg?tj?k. Kb.
10-15 perc alatt megs?tj?k. Amikor kih?ltek baracklekv?rral ?sszeragasztjuk.