Non plus ultra

2023-10-18

sponsored links

 


Hozz?val?k:

a t?szt?hoz: 30 dkg liszt, 16 dkg vaj, 3 toj?s s?rg?ja, 10 dkg porcukor, 6 dkg tejf?l, csipet s?, 1 tasak van?li?s cukor.

a habhoz: 3 toj?sfeh?rje, 25 dkg porcukor, 1 te?skan?lnyi ecet vagy citroml?, 1 csipet s?, 1 tasak van?li?s cukor.

Tov?bb?: baracklekv?r

Elk?sz?t?se:

A t?szta hozz?val?it ?sszegy?rjuk, ezut?n kb. 30 percre h?t?szekr?nybe tessz?k.

Lisztezett fel?leten kb. 3 mm vastagra ny?jtjuk ?s apr? pog?csaszaggat?val korongokat v?gunk a t?szt?b?l, s?t?pap?rral b?lelt tepsibe rakosgatjuk. A toj?sfeh?rj?t csipet s?val elkezdj?k felverni, majd hozz?adagoljuk a porcukrot ?s az ecetet vagy citroml?t, eg?szen addig verj?k, am?g s?r?, habcs?k ?llag? massz?t kapunk. A habcs?kot nyom?zs?kba rakjuk ?s kis halmokat nyomunk a t?sztakorongokra. Ek?zben a s?t?t 170 fokra el?meleg?tj?k. Kb. 10-15 perc alatt megs?tj?k. Amikor kih?ltek baracklekv?rral ?sszeragasztjuk.


Folytats a blogon ... https://sussunk-fozzunk-valamit.blogs...

sponsored links

Keres?s