Non plus ultra
sponsored links
Ez a sütemény már régóta az egyik kedvencem, annyira finom. Az ember azt hinné, hogy egy sima linzer kicsit átalakítva, de igazából nagyon sokat dob rajta az a kevéske tojáshab!
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- 15 dkg baracklekvár
- 2 tojásfehérje
- 100 g porcukor
- 20 dkg baracklekvár
Elkészítés
- A lisztet, a cukrot, összekeverjük, majd elmorzsoljuk a vajjal.
- Hozzágyúrjuk a tojássárgáját is.
- Fóliába csomagolva 1 órán keresztül hûtõben pihentetjük.
- A tésztát fél centi vékonyra kinyújtjuk, és kis kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk.
- A tojásfehérjét a porcukorral habbá verjük, majd kiskanállal a tésztadarabok tetejére halmozunk belõle.
- Elõmelegített sütõben, 160 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.
- A sütiket összeragasztjuk a baracklekvárral.