Nokedli teljes kiõrlésû lisztbõl...
sponsored links
A sok zöldséges étel után annyira kiéhezett voltam már valami fajsúlyosabbra, így pörkölthöz ezt a nokedlit készítettem, ízre ugyanolyan, mint a hagyományos fehérlisztbõl készített, csak a színe sötétebb, már csak a képen látható mennyiség felét tudtam megenni, ez jó jel, a gyomrom már szûkebb lett valószínûleg.
Még készítettem valamit teljes kiõrlésû lisztbõl, de azt holnap mutatom meg.
Nokedli köret sertésmáj pörkölthöz
15-20 dkg teljes kiõrlésû liszt
1-2 tojás
só
víz
Közvetlenül a szaggatás elõtt keverem be a nokedlitésztát, csak úgy hevenyészve, majd most deszkáról késsel szaggattam a lobogó sós vízbe, pár perces fõzés után már szûrtem is le.
Sertésmáj pörkölthöz lett köret, ecetes karfiollal, uborkával.
A májpörköltet a szokott módon készítettem, ahogy egyébként is bármilyen húsból, hagymásan, pirospaprikásan, sûrû szafttal.
Még készítettem valamit teljes kiõrlésû lisztbõl, de azt holnap mutatom meg.
Nokedli köret sertésmáj pörkölthöz
15-20 dkg teljes kiõrlésû liszt
1-2 tojás
só
víz
Közvetlenül a szaggatás elõtt keverem be a nokedlitésztát, csak úgy hevenyészve, majd most deszkáról késsel szaggattam a lobogó sós vízbe, pár perces fõzés után már szûrtem is le.
Sertésmáj pörkölthöz lett köret, ecetes karfiollal, uborkával.
A májpörköltet a szokott módon készítettem, ahogy egyébként is bármilyen húsból, hagymásan, pirospaprikásan, sûrû szafttal.