NOKEDLI KUKORICALISZTBÕL - HOZZÁADOTT GLUTÉNT NEM TARTALMAZ !
sponsored links
A nokedli nagy favorit a gyerekeknél, legyen szó mint köretrõl vagy a ráütött tojásos verziójáról. Eddig búzalisztbõl készítettem, de most sárga kukoricaliszttel csináltam. A régi jól bevált receptet vettem alapul, ami akár használható is lehetett volna, viszont a folyadék kevésnek bizonyult.
Úgyhogy nagyobb mennyiségû tej hozzáadásával már sikerült is. Elsõre kicsit aggódtam, mert nem a szokásos nyúlós, tapadós tészta lett. De forrásban lévõ vízbe szaggatva gyönyörûen megfõttek (meg és nem szét!), nem beszélve arról, hogy az eltakarítás is egyszerûbb volt utána.
A végeredmény pedig azt hiszem magáért beszél, ezek a kis sárga galuskák napfényt csalnak minden tányérra. Zárójelben jegyzem meg, Nálunk kérték, hogy ezentúl csak ezt készítsem ;)
HOZZÁVALÓK
400 gramm sárga kukoricaliszt
2 db egész tojás
500 ml tej ...