NoCarb dara túrógombóc
sponsored links
Ez az étel a NoCarb daramix 0 ch-s volta miatt az LCHF diétában remekül felhasználható. A túrógombóc készítéséhez használt tejsívó túró, azaz a Ricotta – nem paleo, de a ketogénes irányzatba belefér.
Hozzávalók 4-5 fõre:
Gombócok:
- 250 gr NoCarb daramix
- 250 gr Ricotta
- 3 db M-es tojás
- 1 tk. só
- 3 ek. xukor0stevia porxukor avagy porrá õrölt xukor
- 1 ek. õrölt kezelt citrom héja (Lehet készen is kapni, de lehet otthon gyûjtögetni, xukorral szárítani!)
- 1 kk. vanília por vagy mézeskalács fûszerkeverék
- Porxukor az étel tetejére – ízlés szerinti mennyiségben
Morzsa helyett:
- 5-6 ek. útifûmaghéj – nem a liszt!!!
- 1 ek. kókuszzsír
- Víz
Elkészítés:
- A gombóc hozzávalóit alaposan összekeverjük.
- Lobogó bõséges – legalább 2 liter – forró vízben folyamatosan dobjuk bele a gombócokat, s mire az utolsót is a vízbe helyeztük, ehhez képest még várjunk 5 percet. A gombócok feljönnek a víz felszínére, és kész.
- Morzsát úgy készítsünk, hogy a hozzávalókat állandó keveréssel pirítsuk meg.
- A gombócokról alaposan csurgassuk le a vizet – lyukas kanállal meregessük ki, és dobjuk rá a pirított “morzsára”.