Nizzai saláta /salad nicoise/ 5 perces tojással
sponsored links
Szép emlékeket ébreszt bennem a nizzai saláta. Húszas éveimben igen gyakran megfordultam arrafelé. Három kedvenc ételem volt Nizzában: a T-bone steak, a tintahal sörtésztában aiolival és a nizzai saláta. Azt hiszem rányomta ez az idõszak ?is ? ízlésemre bélyegét. A jóhoz ugyanis könnyû hozzászokni.
Évek óta nem ettem nizzai salátát, igazából késõi reggelire készítettem magamnak.
Nizzai salátát is lehet sokféleképpen készíteni, én most így készítettem.
Hozzávalók 1 adagoz:
1 kis agria krumpli
1 csomó ceruzabab
1 marék bébi spenót
1 marék rukola
4 koktélparadicsom félbevágva
2 levél jégsaláta tépkedve
1 doboz tonhaltörzs
1-3 tanyasi tojás
2 evõkanál fokhagymás vinaigrette (olívaolaj, borecet, zúzott fokhagyma)
Párolóedényben megpároltam a 4 cikkre vágott krumplit és a zöldbabot, majd lehûtöttem. Elkészítettem a vinaigrettet. Megforgattam benne alaposan a zöldségeket és salátás tányérba rendeztem.
Közben 5 perces fõtt tojást készítettem, aminek a sárgája szépen folyik, de a fehérje teljesen szilárd. A tonhaltörzset lecsepegtettem, a tojást megskalpoltam és mindkettõt elrendeztem a salátán.
Én még két 5 perces tojást odakészítettem magamnak külön tányéron, és le is csúszott a salátával ? J