Nincs tévénk

2011-10-28

sponsored links

Tudom, ez egy gasztro blog, mégis kell írnom kicsit a családomról. A családi blog írására már nincs erõm, ezért ide kell feltennem ezeket a fotókat a gyerekekrõl.
Már több, mint egy éve nincs tévénk. Pontosabban tévé van, csak elõfizetés, vagyis adás nincs. Filmeket tudunk nézni, választék van bõven, régiek, újak, gyerekfilmek, sorozatok, stb. Az benne a jó, hogy mi választhatjuk ki a filmet is, és azt is, hogy mikor nézzük meg.
Azt vettem észre, hogy amióta nem ülnek a gyerekek a különbözõ tévé csatornák által sugárzott mûsorok elõtt, azóta JÁTSZANAK!! Megnéznek egy filmet, és utána játszanak. Elõkerülnek régi játékok, építenek, kártyáznak, társasjátékoznak. Peti könyveket nézeget, folyton kérdez. Kata pedig elkezdett egyedül írni. Gyurmáznak, rajzolnak, festenek, gyógyítják egymást, vicceket mesélnek, és még sorolhatnám.

Nagyon nagy öröm ezt látni, hogy fejlõdnek, és az életüket nem egy-egy mûsor idõbeosztása határozza meg.

A kicsiknek (6 és 8) egyáltalán nem hiányzik. Nóra (14) az elején még tiltakozott és könyörgött, hogy õ semmi mást nem kér karácsonyra, csak egy tévét... de mára már õ is megszokta, hogy nincs Xfaktor. És látja, hogy ki lehet bírni. Az iskolában pedig mondja büszkén, hogy tévézés helyett sokkal értelmesebb dolgokkal is el lehet ...

Folytats a blogon ... gittarawfood.blogspot.com/2011/10/nin...

sponsored links

Keres?s