nincs ezen mit szépíteni
sponsored links
“A levegõt felszámolták, a bárgyú fejekben belül mindenki nyaral. Az enyémben bikinis csajok csobbannak. Na jó, mono. “Holnapra esõt mondott…” Mondani könnyû.” (UP)
az én agyamban már nincs csobbanás, tegnap leolvadt õ, ezért a vendégszöveg.
a gazpacho meg leginkább a lakásban uralkodó 30 (!!) fok miatt. meg mert paradicsom-szezon van. (a receptúrának különösebben nem olvastam utána, van cc 4 millió recept, mindenkinek megvan a saját legautentikebbje – én most kizárólag a minimális erõkifejtésre helyeztem a hangsúlyt, de így is el kellett mennem a boltba, ami felért egy komplett boot camppel.)
klasszik gazpacho
4 nagy adag
Hozzávalók
- 80-85 dkg paradicsom
- 1/2 uborka
- 2 kápiapaprika
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek olivaolaj
- 0.4 dl vörösborecet
- só, bors
- pár levél oregánó, menta, bazsalikom
Know-how
- a lilahagymából 2-3 vékony karikát levágtam, a kápiából is hagytam egy 3 cm széles csíkot, 2 paradicsomnak pedig csak a belsejét tettem a turmixgépbe - a húsos héjat meghagytam -
- ezeket a zöldségeket apróra kockáztam, félretettem.
- a többi paradicsomot mindenestõl (héj, mag), a hagymát, fokhagymát, kápiát, uborkát a borecettel és az olivával összeturmixoltam, sóztam, borsoztam.
- a felkockázott zöldségek 90%-át belekevertem, a többi ment a tetejére tálaláskor a fûszernövényekkel együtt.
- az eredeti receptben pakoltak még néhány grillezett rákot is a tetejére - én is megtettem, de csak a fényképezés után, mert akkor jutott eszembe.
- FONTOS: evés elõtt pár óra hûlés-ízösszeállás kimondottan jót tesz neki.
3.1
http://www.eztettem.hu/2017/08/klasszik-gazpacho.htmlez egy teljesen más gazpacho-recept, ha ez nem lenne elég.