nincs cím
sponsored links
"Grill" vacsora...
...mert Grillezni jó! Nemde? :D Variációk hada
cikázik minden alkalommal a fejemben, szép lassan
sort kerítek megvalósításukra :D Sokkal kellemesebb
a szabadtéri tûzhely mellett serénykedni ebben
a melegben, mint a konyhában...néha egy kis medencébe
mártózás, jéghideg söröcske kortyolgatás,
folyton csicsergõ gyerekek...
Kata Fakanala és a Kenwood cég, közös játékot hirdetett,
ami egy minden hónapban, adott tematikára épülõ
saját készítésû receptek versengése. A legsikeresebb
recepttelõk ringbe szállnak a karácsonykor
véget érõ játék fõnyereményéért.
Július hónap témája...mi is lehetne aktuálisabb,
mint a grillezés! No akkor izzítsuk a faszenet!
Hozzávalók...
(8 személyre)
2 db nagy csirkemell filé
2 ek olíva olaj
2 ek méz
1 db chili paprika
2 gerezd fokhagyma(zúzva)
só, frissen õrölt bors
2 ek Teryaki szósz
baconos hagymakarikákhoz...
2 nagy fehér édes hagyma
2 ek ketchup
1 ek mustár
csipet só
500 g szeletelt bacon szalonna
saslikpálcák
fûszeres káposztához...
1 közepes fej(új)káposzta
olíva olaj
kedvelt fûszerkeverékünk
tengeri só
alufólia
édesburgonyához...
2 db batáta(édesburgonya)
2 ek mogyoró olaj
tengeri só
frissen õrölt bors
Guacamole...
2 db avokádó
1 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
1 lime leve
tengeri só
frissen õrölt bors
chili paprika
1 közepes paradicsom
nagy csokor petrezselyem
8 db "puffancs" zsemle
aminek receptjét itt találjátok
Elkészítés...
A grillezés lényege "nálam" az elõkészítésben rejlik.
Hús és zöldségek bepácolása, darabolása
jelentõsen megrövidíti a korgó pocakunk okozta
türelmetlenségek gyors orvoslását :D
Már csak grillre helyezés van hátra
és pár perc múlva ehetünk is! :D
...tehát érdemes elõre gondolkodni és rákészülni!
Csirke melleket több szeletbe vágtam és az olajban
elkevert fûszerekkel egy éjszakára hûtõben érleltem.
A beizzított faszén parázson pár perc alatt készre
sütöttem.
Káposztát 8 egyenlõ cikkre vágtam, alufóliára
helyezve olajjal locsoltam és fûszereztem.
Itt a citrombors igazán karakteres, nagyon
finom ízt kölcsönöz az édeskés káposztának.
Gondos becsomagolás után
a parázs szélére helyezve, 15-20 perc alatt
szépen megsül magától, semmi más teendõnk
nincs vele elkészültéig :D
Batátát azaz édes burgonyát, enyhén sós vízben
félpuhára pároltam,majd cikkere vágva, mogyoró
olajjal locsoltam-sóztam-borsoztam és grilleztem.
Guacamole egy fõleg Mexicóban õshonos elõétel,
amit számos receptjükben felhasználnak.Elkészítése
nagyon egyszerû.Csupán csak az érett avokádók húsát
bele kanalazzuk egy magas falú edénybe, fûszerezzük,
további zöldségeket bele aprítjuk, lime levével és
olíva olajjal lágyítva (jelen esetben) krémesre
mixeljük. Bevallom õszintén, nem mindig szoktam
teljesen pépesíteni-imádom a rusztikus állapotban
hagyott ételeket:) Ízlésünknek megfelelõ mennyiségû
chili parikával tehetjük még pikánsabbá...
Baconos hagymakarikák most elõször készültek,
de az óriási sikeren felbuzdulva többé elmaradhatatlan
része lesz a grillezéseknek! Naggggyon finom!!!
A nagy és édes hagymákat 1 cm széles karikákra
vágtam, óvatosan, hogy szét ne essenek.
2 gyûrûnyi részt hagytam meg, mivel szalonnával
lesz körbe tekerve és biztos jól átsüljön!
A hozzávalókból sûrû öntetet kevertem és ecsettel
lekenegettem a karikákat,majd bacon szalonnával
körbe tekerve, azt saslik pálcákkal igyekeztem rögzíteni.
No ezt a részt még nem árt tökéletesíteni, de megérte
a morgolódást és a harcot a szalonna szeletekkel :D
Pálcástól grillre helyeztem és kb 15 perc után
késznek ítéltetett...
Hamburger zsemléket félbe vágtam és pár percre,
grillre raktam, majd a csípõs és pikáns Guacamole
került a zsemle alsó felére...amit a grillezett
csirkemell követett. Sült Kápia paprika szelet zárta
a "belevalók" sorát...mindezt lezártam a puffancs
grillen pirított másik felével. Fûszeres grill
zöldségekkel kínáltam és jó hideg, citromos
Tequilás sörrel öblögettünk :D
...ha kedvet kaptatok próbáljátok ki ti is !