nincs cím

2014-07-13

sponsored links

                                          Málnaecet

Tulajdonképpen, " hulladék felhasználásából " készült az ecetem. A málnadzsem befõzésekor, maradt egy csomó mag, amin bõven akadt még gyümölcshús is.
Sajnáltam kidobni, így gondoltam , talán mûködhet az ecetkészítés így is. És mûködött, tökéletesen. Minden évben a Horvátországi nyaralás alkalmával hozok haza a kedvenc almacetbõl, ezzel készítettem a málnaecetet.

A hozzávalókat 1 l-es dunsztos üveghez úgy adagoljuk, hogy félig töltjük a már átpasszírozott maggal, majd felöntjük az üveget teljesen az ecettel. Lezárjuk a tetõvel, és három hétre sötét, hûvös helyre tesszük. Három hét után leszûrjük, majd az ecetet felforraljuk. Kihûtjük és üvegbe töltjük. A kellemes málnaíz nem marad el, Használjuk salátákhoz és vörös húsokhoz.











Folytats a blogon ... aranymorzsa.blogspot.com/2014/07/maln...

sponsored links

Keres?s