nincs cím
sponsored links
Túrós
pogácsa...
(megmaradt étel újra gondolva)
Kinél nem fordult még elõ, hogy egy elköltött
finom ebéd után, bizony dobozba is kerül
kevéske maradék? No én így jártam a túrós
tésztával :D Nem nevezném receptnek, csak
egyszerû és praktikus újra hasznosításnak :D
Pogácsa rajongó kisfiam kedvében
szerettem volna járni , így hamar begyúrtam
belõle egy finom pogácsát...a sikerem Dominál
most sem maradt el! Jelenleg is pogácsát rágcsál
némi sonkával ,mini szendvicsnek álcázva...
Ilyenkor mindig újra töltõdnek a boldogság raktáraim :D
Végre, eszik a gyerek!!!
Hozzávalók...
(50 db pogácsához)
600
g túrós tészta
(elõzõ napi ebédbõl maradt :)
2
ek tejföl
1
tojás
100
ml langyos tej
20
g friss élesztõ
1 csipetnyi cukor
1 tk só
80
g vaj
~600
g búzaliszt
kenéshez...
1 db tojás
szezám
mag a szóráshoz
Elkészítés...
Sütõt
elõmelegítettem 50 °C-ra a tészta kelesztéséhez...
Az
elõzõ napról megmaradt túrós tésztát egy
burgonyatörõvel
átnyomkodtam ,hogy a nagyobb
tészta
darabokat ?eltüntessem?
Olvasztott
vajat, és a tojást hozzá kevertem.
Langyos
cukros tejben elkeverve
az
élesztõt megvártam amíg az felhabosodik,
túrós
masszához adagoltam a liszttel együtt,
egészen
addig, amíg jól gyúrható pogácsa tésztát
nem
kaptam(ez nálam kb 600 g volt)
Alaposan
kidolgoztam a tésztát és letakarva
az
elõmelegített sütõben kb 20 perc alatt
duplájára
kelesztettem. Lisztezett gyúrótáblán
kézzel
ujjnyi vastagra ellapogattam,majd feltekertem
mint
egy szõnyeget és újból ellapogattam.
6
cm-s pogácsa szaggatóval kiszúrtam a formákat
és
sütõpapíros tepsire sorakoztattam õket.
Felvert
tojással vékonyan lekentem, amit 15 perc
pihentetés
követett. Újból tojásos lekenés következett
és
kétféle szezámaggal csinosítottam a tetejét.
200
fokra melegített sütõbe tolva 10-12 perc alatt
aranybarnára
sütöttem...
Újrahasznosítás
indul!
Jó
kikapcsolódást készítés közben :D