nincs cím
sponsored links
Parmezános rántott tök
Számomra a nyár egyik nagy kedvence, a rántott tök, cukkini vagy patiszon. Bármelyik zöldség finom a ropogós panírban, de a tökfélék...
A parmezán csak fokozza az élvezeteket ebben az egyszerû, de nagyszerû fogásban.
Hozzávalók:
A tököt pucoljuk meg, majd szeleteljük 1.5 cm széles szeletekre. A magokat vágjuk ki körben, így kapunk szép lyukas karikákat. Sózzuk jól be, és hagyjuk legalább 20 percig állni.
A parmezánt keverjük a zsemlemorzsához, és a szokott módon panírozzuk a szeleteket.
Forró olajban süssük szép arany színûre mindkét oldalukat.
Számomra a nyár egyik nagy kedvence, a rántott tök, cukkini vagy patiszon. Bármelyik zöldség finom a ropogós panírban, de a tökfélék...
A parmezán csak fokozza az élvezeteket ebben az egyszerû, de nagyszerû fogásban.
Hozzávalók:
- 1 db zsenge spárgatök
- só
- 1 tojás
- 2 dl tej
- liszt
- zsemlemorzsa
- 10 dkg finomra reszelt parmezán
- 0.5 l olaj
A tököt pucoljuk meg, majd szeleteljük 1.5 cm széles szeletekre. A magokat vágjuk ki körben, így kapunk szép lyukas karikákat. Sózzuk jól be, és hagyjuk legalább 20 percig állni.
A parmezánt keverjük a zsemlemorzsához, és a szokott módon panírozzuk a szeleteket.
Forró olajban süssük szép arany színûre mindkét oldalukat.