nincs cím
sponsored links
Thai csirkés tészta
Sosem fogom elkészíteni úgy ezt a tésztaételt, mint ahogy azt a Thai emberek, de próbálkozom. Ha épp olyan helyen vagyok, ahol módomban áll többféle étel közül választanom, akkor sokszor erre esik a választásom. Amikor itthon készítem, sokszor variálom a zöldségeket, amit éppen találok a frigóban. A gyorsan és egyszerûen elkészíthetõ ételek kategóriába sorolható ez a fogás is.
Hozzávalók:
Így készül:
A húst vágjuk kockákra, a zöldségeket tisztítsuk meg. A sárgarépát szeleteljük fel, a cukkinit szintén kockákra vágjuk. A hagymát aprítsuk fel. A csirkemellet az olajon pirítsuk fehéredésig, majd szedjük ki egy tálba. Most a hagymát pirítsuk néhány percig és tegyük hozzá a húst is. Jöhetnek a zöldségek, az apróra vágott fokhagyma, csili és szójaszósz és a kókusztej. Ha szükséges, kevés vizet is adhatunk hozzá. Sózzuk és fõzzük addig, hogy a sárgarépa ne essen szét. Kevés hideg vízben oldjuk fel a keményítõt és keverjük az ételhez. Néhány perc rotyogtatás után kész is.
A tésztát félbe törve forrásban lévõ vízben fõzzük ki, keverjük össze az olajjal, szósszal és tálaljuk a zöldséges csirkével.
Sosem fogom elkészíteni úgy ezt a tésztaételt, mint ahogy azt a Thai emberek, de próbálkozom. Ha épp olyan helyen vagyok, ahol módomban áll többféle étel közül választanom, akkor sokszor erre esik a választásom. Amikor itthon készítem, sokszor variálom a zöldségeket, amit éppen találok a frigóban. A gyorsan és egyszerûen elkészíthetõ ételek kategóriába sorolható ez a fogás is.
Hozzávalók:
- 1 csirkemell filé
- 3 db mogyoróhagyma, vagy 1 db vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db kisebb cukkini
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek. édes csiliszósz
- 2-3 ek. mogyoróolaj
- 4 ek. szójaszósz
- 2 dl kókusztej
- 2 tk. étkezési keményítõ
- só
- 1 cs. spagetti
- 2 ek. szójaszósz
- 1 ek. mogyoróolaj
Így készül:
A húst vágjuk kockákra, a zöldségeket tisztítsuk meg. A sárgarépát szeleteljük fel, a cukkinit szintén kockákra vágjuk. A hagymát aprítsuk fel. A csirkemellet az olajon pirítsuk fehéredésig, majd szedjük ki egy tálba. Most a hagymát pirítsuk néhány percig és tegyük hozzá a húst is. Jöhetnek a zöldségek, az apróra vágott fokhagyma, csili és szójaszósz és a kókusztej. Ha szükséges, kevés vizet is adhatunk hozzá. Sózzuk és fõzzük addig, hogy a sárgarépa ne essen szét. Kevés hideg vízben oldjuk fel a keményítõt és keverjük az ételhez. Néhány perc rotyogtatás után kész is.
A tésztát félbe törve forrásban lévõ vízben fõzzük ki, keverjük össze az olajjal, szósszal és tálaljuk a zöldséges csirkével.