nincs cím
sponsored links
Bazsalikomos retekkompót
A következõ recept Vrábel Krisztinától, a Dolce vita blog írójától való. Nagyon megtetszett a fotó, és kíváncsi voltam a végeredményre. Aki szereti a pikáns ízeket, annak tutira bejön.
Hozzávalók:
Tisztítsuk meg a retket, végüket vágjuk le, majd mérettõl függõen daraboljuk. Tegyük egy lábosba, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Adjuk hozzá az ecetet,sót, mézet és bazsalikomot.10-15 perc fõzés alatt pároljuk puhára a retkeket. Hagyjuk kihûlni, töltsük üvegbe, és fogyasztásig tegyük hûtõbe.
A következõ recept Vrábel Krisztinától, a Dolce vita blog írójától való. Nagyon megtetszett a fotó, és kíváncsi voltam a végeredményre. Aki szereti a pikáns ízeket, annak tutira bejön.
Hozzávalók:
- 5 csomó piros vajretek
- 1 dl fehérborecet
- 4 ek. méz
- só
- 1 ek. szárított bazsalikom
- ciabatta ( elkészítése az elõzõ bejegyzésben )
- krémes kecskesajt
- frissen õrölt tarka bors
Tisztítsuk meg a retket, végüket vágjuk le, majd mérettõl függõen daraboljuk. Tegyük egy lábosba, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Adjuk hozzá az ecetet,sót, mézet és bazsalikomot.10-15 perc fõzés alatt pároljuk puhára a retkeket. Hagyjuk kihûlni, töltsük üvegbe, és fogyasztásig tegyük hûtõbe.