nincs cím
sponsored links
Karfiol lepénykék...
olaszos ízvilággal
Egyik nagy kedvencem a karfiol- sokféle formában
elkészítettem már, de így tényleg ütõs lett :D
Mi is lehetne rossz benne? ...hiszen
közkedvelt, friss fûszernövényeket és
a paradicsomot hívtam segítségül.
Mindezt, simulékonyságáról híres mozzarella
sajttal fogtam össze...nos érdekel? Olvass tovább!
Hozzávalók...
4 személyre
lepénykékhez...
1 közepes fej karfiol
friss oregánó levélkék
(a szárított is megteszi :)
1 tojás
nagy csipetnyi só
frissen õrölt bors
50 g reszelt mozzarella sajt
töltelék...
6-8 db friss bazsalikom levélke
2 evõkanálnyi paradicsom püré/vagy ketchup
50 g reszelt mozzarella sajt
Elkészítés...
Karfiolt rózsáira szétszedve, sós forró vízben
puhára pároljuk, majd szûrõbe téve lecsepegtetjük.
Sütõt elõmelegít 220 fokra,tepsit sütõfóliával bélelünk.
Egy villával szétnyomkodjuk a puhára fõtt zöldséget
és a benne maradt nedvességet a lehetõ
legalaposabban kinyomkodjuk.
Az így kapott karfiol pépet sózzuk és fûszerezzük,
tojás és reszelt mozzarella sajtot keverünk hozzá.
Egy kanál segítségével 4 db lepényként
alakítunk ki a sütõpapírozott tepsin.
10 percre az elõmelegített sütõbe tolva elõsütjük,
kivesszük és tetejüket megkenjük
paradicsom pürével/ketchuppel, reszelt sajttal hintjük
és vékonyra metélt bazsalikomot szórunk rájuk.
Újbóli 6-8 perces sütés következik.
Sütõbõl kivéve egy húslapáttal félbe hajtjuk
és azon melegében friss kevert salátával
kínáljuk. Akár köretként is el tudom képzelni...
Kissé macerásnak tûnik az elkészítés(pedig nem az ! :)
Bátran fogjatok hozzá, mert megéri!