nincs cím
sponsored links
Tejszínes-kajszis pite...
Az örök szlogen...egyszerû és nagyszerû :D
És valóban az! Kovács Lázár, egy az újságban
látott szilvás pite receptjét adoptáltam át
a mi szánk ízére...(azaz teljesen átreformáltam :)
Izgultam, mert nagyon finomat szerettem volna
kihozni a kombinációból. Nagy -nagy örömömre
olyan jól sikeredett, hogy a két kicsi gyerkõcöm,
a fél pitét befalta, mire a két munkás legényünk
délután hazaért :D ...jaaa és a levendulás porcukrot
is el kellett oroznom elõlük, mert különben,
abból sem maradt volna egy porszem sem :D
Hozzávalók...
(28 cm-s piteformához)
pite tészta...
4 ek búzaliszt
2 ek kukoricaliszt
300 ml fõzõtejszín
4 tojás
4 ek cukor
1 tk sütõpor
egy csipet só
4 ek búzaliszt
2 ek kukoricaliszt
300 ml fõzõtejszín
4 tojás
4 ek cukor
1 tk sütõpor
egy csipet só
feltét...
8-10 szem kajszibarack gyümölcshúsa
egy nagy maréknyi magozott cseresznye
2 ek virágméz
2 tk kukorica keményítõ
2 ek virágméz
2 tk kukorica keményítõ
Elkészítés...
Sütõt elõmelegítjük 180 °C-ra, piteformát
vékonyan kivajazzuk,lisztezzük.
A kétféle lisztet sütõporral átszitáljuk,
félre tesszük.
Barackok gyümölcshúsát mézzel ízesítve
botmixerrel pürésítjük.Csomómentesen hozzá
keverjük a kukorica keményítõt.Egy erõs
mûanyag zacskóba töltjük,aminek végét bekötjük
és felhasználásig félre tesszük.
Tojásokat csipet sóval és a cukorral kihabosítjuk,
tejszínt csorgatunk hozzá, majd a
liszt keverékkel együtt simára mixeljük.
A folyós tészta alapot piteformába öntjük,
barackos pürét tartalmazó zacskó egyik végén
kis lyukat vágunk és spirál alakban aranyló
sárga mintát rajzolunk a tészta tetejére.
Cseresznye darabokkal díszítjük és forró
sütõbe tolva, 35-40 perc alatt készre sütjük.
Az utolsó 10 percben sütõpapírral fedtem
a pite tetejét, nehogy megégjen.
A formában hagytam kihûlni, amikor már
langyos volt,levendulás porcukorral
hintettem a tetejét.
Nagyon kellemes zamatos sütemény,
amivel a levendula íze tökéletes harmóniában van.
No és a kétféle aranysárga szín találkozása,
látványnak sem utolsó!
Kötényeket felkötni...süssetek finomakat!
Sütõt elõmelegítjük 180 °C-ra, piteformát
vékonyan kivajazzuk,lisztezzük.
A kétféle lisztet sütõporral átszitáljuk,
félre tesszük.
Barackok gyümölcshúsát mézzel ízesítve
botmixerrel pürésítjük.Csomómentesen hozzá
keverjük a kukorica keményítõt.Egy erõs
mûanyag zacskóba töltjük,aminek végét bekötjük
és felhasználásig félre tesszük.
Tojásokat csipet sóval és a cukorral kihabosítjuk,
tejszínt csorgatunk hozzá, majd a
liszt keverékkel együtt simára mixeljük.
A folyós tészta alapot piteformába öntjük,
barackos pürét tartalmazó zacskó egyik végén
kis lyukat vágunk és spirál alakban aranyló
sárga mintát rajzolunk a tészta tetejére.
Cseresznye darabokkal díszítjük és forró
sütõbe tolva, 35-40 perc alatt készre sütjük.
Az utolsó 10 percben sütõpapírral fedtem
a pite tetejét, nehogy megégjen.
A formában hagytam kihûlni, amikor már
langyos volt,levendulás porcukorral
hintettem a tetejét.
Nagyon kellemes zamatos sütemény,
amivel a levendula íze tökéletes harmóniában van.
No és a kétféle aranysárga szín találkozása,
látványnak sem utolsó!
Kötényeket felkötni...süssetek finomakat!