nincs cím
sponsored links
Csokoládé torta
cappuccino habbal...
Megtisztelõ felkérésnek tettem eleget ezzel
a csokis tortával, ami egy kamasz leányzónak
készült. Ízben az igazán klasszikus
sémát kellett követnem,mert bánatomra
a hölgyemény, nem szereti a gyümölcsös
süteményeket, hiába tobzódunk az évszak
által bennük :( A csokoládés torta számomra
konzervatív és nem túldíszített formációra
utal, így lett minimalista és semmi "csicsa"
a díszítés. Ez a krém igazán markánsan csokoládés
amit szerettem volna egy picit finomítani...
szerencsére Luca a kávé ízt is szereti,
így a torta közepére csempésztem belõle
"meglepetésként"
Hozzávalók...
(24 cm-s torta karikához)
tortalap...
8 db tojás
180 g liszt
160 g kristálycukor
csipet só
csokoládé(párizsi)krém...
500 g Ráma krémmargarin
500 g kristály cukor
180 g Holland kakaópor
300 ml habtejszín
cappucino krém...
300 ml (növényi)habtejszín
1 ek cappucino por
porcukor ízlés szerint
torta oldalára...
egyéni ízlésednek megfelelõen, csoki reszelék...
darált olajos magvak...mandula forgács...
pirított kókusz reszelék...
amire éppen gusztusod támad :D
torta oldalára...
egyéni ízlésednek megfelelõen, csoki reszelék...
darált olajos magvak...mandula forgács...
pirított kókusz reszelék...
amire éppen gusztusod támad :D
Elkészítés...
Sütõt elõmelegítjük 180 fokra, tortakarika
alját sütõpaparral béleljük,oldalát
enyhén vajazzuk-félre tesszük.
Tojásokat szétválasztjuk, fehérjét csipet sóval
és a fele cukor mennyiséggel, nem túl
kemény habbá verjük. Sárgáját a cukor másik
felével, fehéredésig habosítjuk. A két masszát
óvatos mozdulatokkal egybe telepítjük,
majd apránként, vigyázva,hogy a habot ne törjük
hozzá szitáljuk a lisztet és elkeverjük
a tojásos masszában. Formába töltjük és
20-25 perc alatt készre sütjük.
Párizsi krém(csokoládé krém) készítése...
Keverõ tálba kimérjük a krémmargarin 1/3-d részét
és a kakaóport, félre tesszük.
Keverõ tálba kimérjük a krémmargarin 1/3-d részét
és a kakaóport, félre tesszük.
Egy edénybe öntjük a kristálycukrot
amit elkeverünk 3 dl tejszínnel.
Gázlángon,folytonos keverés mellett melegítjük,
amíg a cukorszemcsék teljesen el nem olvadnak,
és két ujjunk közé téve a szirupból, vékony
cukorszál nem húzódik(ez a szálpróba)
Ezt a forró szirupot ráöntjük a kakaós alapra
és egy habverõ segítségével simára keverjük.
A kapott kakaós masszát lehûtjük, majd a
krémmargarin 2/3-t hozzá adagolva
robotgép segítségével, légiesen könnyû
krémmé dolgozzuk ki. 3-4 evõkanálnyi
mennyiséget nyomózsákba félre tehetünk
a torta tetejének dekorálásához(opcionális:)
A tortalapot 3 részre vágtam. A középsõ
és legfelsõ lap közepét egy nagyobbacska,
kör alakú kiszúróval kivágtam félre tettem.
A nagy lapokat megtöltöttem a párizsi
krémmel és a torta külsõ felszínét
is beborítottam vele.
Tejszínhab, cappuccino és kevéske
porcukorból, kemény habot vertem
amit a torta közepében maradt mélyedésbe
halmoztam. Egy (az elõzõleg kivágott részbõl)
vékony piskóta réteggel fedtem
a habot amit, párizsi krémmel "álcázva"
lekentem. A torta oldalát, sütõben enyhén
megpirított kókusz reszelékkel "paníroztam"
tetejét recés habkártyával "fésültem" és
a félretett csoki krémbõl-csillagcsõvel
mintát nyomva koronáztam meg...
Mivel nem saját részre készült a torta így a
belsejérõl nem készült kép :D
Az ünnepelt azonban szemfüles volt és küldött
nekem pár fotót kedves sorokkal fûszerezve!
Köszönöm csajok!(a már többszöri bizalmat is :D
Gázlángon,folytonos keverés mellett melegítjük,
amíg a cukorszemcsék teljesen el nem olvadnak,
és két ujjunk közé téve a szirupból, vékony
cukorszál nem húzódik(ez a szálpróba)
Ezt a forró szirupot ráöntjük a kakaós alapra
és egy habverõ segítségével simára keverjük.
A kapott kakaós masszát lehûtjük, majd a
krémmargarin 2/3-t hozzá adagolva
robotgép segítségével, légiesen könnyû
krémmé dolgozzuk ki. 3-4 evõkanálnyi
mennyiséget nyomózsákba félre tehetünk
a torta tetejének dekorálásához(opcionális:)
A tortalapot 3 részre vágtam. A középsõ
és legfelsõ lap közepét egy nagyobbacska,
kör alakú kiszúróval kivágtam félre tettem.
A nagy lapokat megtöltöttem a párizsi
krémmel és a torta külsõ felszínét
is beborítottam vele.
Tejszínhab, cappuccino és kevéske
porcukorból, kemény habot vertem
amit a torta közepében maradt mélyedésbe
halmoztam. Egy (az elõzõleg kivágott részbõl)
vékony piskóta réteggel fedtem
a habot amit, párizsi krémmel "álcázva"
lekentem. A torta oldalát, sütõben enyhén
megpirított kókusz reszelékkel "paníroztam"
tetejét recés habkártyával "fésültem" és
a félretett csoki krémbõl-csillagcsõvel
mintát nyomva koronáztam meg...
Mivel nem saját részre készült a torta így a
belsejérõl nem készült kép :D
Az ünnepelt azonban szemfüles volt és küldött
nekem pár fotót kedves sorokkal fûszerezve!
Köszönöm csajok!(a már többszöri bizalmat is :D