nincs cím
sponsored links
Töltött burgonya...
Egyszerûség(no meg a gyorsaság)jegyében készültek,
ezek a ropogósra sült,zamatos töltött burgonyák.
Az alap ötlet a Törökországban eltöltött
nyaralásokból származik, ahol is nagy kultusza van
a töltött zöldségeknek(nem is kérdés, hogy miért :)
Sokszor kerülnek ilyen egyszerû ételek az asztalunkra,
hiszen itt nem megy a "minõség" rovására a gyorsaság :)))
... szeretni való még ebben a töltelékes azaz "töltött"
feeling-ben, hogy bármit bele gondolhatsz,
amit csak szemed-szád kíván...
Hozzávalók...
(5 fõre)
5 db nagyobbacska burgonya
150 g feta sajt
100 g bacon szalonna
1 nagy maréknyi bébi spenót
só,bors
frissen reszelt szerecsen dió
1 tojás
Elkészítés...
Burgonyákat alapos síkállkefés mosásnak vetjük alá,
majd enyhén sós vízben, héjastól megfõzzük.
Félbe vágjuk és karalábé vájó segítségével
Ezeket a kis félgömböket villával áttörjük,
sózzuk,borsozzuk,szerecsendiót reszelünk rá.
Feta sajtot kezünkkel a töltelékbe morzsoljuk,
friss bébi spenótot és zöldhagymát metélünk
bele és egy tojással mindezt össze "ragasztva"
vissza töltjük a felezett burgonyákba.
Reszelt mozzarella sajttal hintjük és
elõmelegített, 200 °C-os forró
Feta sajtot kezünkkel a töltelékbe morzsoljuk,
friss bébi spenótot és zöldhagymát metélünk
bele és egy tojással mindezt össze "ragasztva"
vissza töltjük a felezett burgonyákba.
Reszelt mozzarella sajttal hintjük és
elõmelegített, 200 °C-os forró
sütõben, grill fokozaton, aranybarnára sütjük.
Jól behûtött kovászolt uborkával fogyasztottuk :D
Jó étvágyat!
Jól behûtött kovászolt uborkával fogyasztottuk :D
Jó étvágyat!