nincs cím
sponsored links
Káposztás burgonya
Ez az étel, tökéletes önmagában egytálételként,és köretként is. A hétvégi fasírt kísérõjeként, igazán harmonikusnak bizonyult. ízét a kömény emeli magaslatokba, hisz a káposzta és a kömény jól megférnek egymással.
Hozzávalók:
A kockára vágott burgonyát sós vízben fõzzük puhára, és szûrjük le. A káposztát vastag ereitõl fosszuk meg, vágjuk csíkokra és forró vízben blansírozzuk néhány percig, szûrjük le majd merítsük jeges vízbe. Ezután újra szûrjük le, így marad szép harsány zöld, és finom roppanós.
Egy serpenyõben a vajon pároljuk meg a felaprított újhagyma fehér részét, dobjuk rá a káposztát. Pároljuk együtt néhány percig, sózzuk, fûszerezzük. A burgonyát törjük össze, adjuk a káposztához, öntsük hozzá a tejszínt, jól keverjük és forraljuk össze,majd tálaljuk.
Ez az étel, tökéletes önmagában egytálételként,és köretként is. A hétvégi fasírt kísérõjeként, igazán harmonikusnak bizonyult. ízét a kömény emeli magaslatokba, hisz a káposzta és a kömény jól megférnek egymással.
Hozzávalók:
- 1 kg újburgonya
- 30 dkg ereitõl megtisztított új kelkáposzta
- 2 db újhagyma
- 4 ek. vaj
- 1 dl tejszín
- só
- bors
- 1 kk. kömény
A kockára vágott burgonyát sós vízben fõzzük puhára, és szûrjük le. A káposztát vastag ereitõl fosszuk meg, vágjuk csíkokra és forró vízben blansírozzuk néhány percig, szûrjük le majd merítsük jeges vízbe. Ezután újra szûrjük le, így marad szép harsány zöld, és finom roppanós.
Egy serpenyõben a vajon pároljuk meg a felaprított újhagyma fehér részét, dobjuk rá a káposztát. Pároljuk együtt néhány percig, sózzuk, fûszerezzük. A burgonyát törjük össze, adjuk a káposztához, öntsük hozzá a tejszínt, jól keverjük és forraljuk össze,majd tálaljuk.