nincs cím
sponsored links
Tejfölös nyúl
Nem fûznék hozzá semmit,a nyulhúst vagy megeszi valaki, vagy nem.
Hozzávalók:
A kockára vágott vöröshagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, felöntjük kevés vízzel és puhára pároljuk. A feldarabolt nyúlhúst keverjük hozzá, és fehéredésig pirítsuk, szórjuk rá a lisztet, öntsük fel annyi vízzel, hogy pont ellepje a húst.
Sózzuk, borsozzuk, dobjuk hozzá a babérlevelet és fõzzük puhára. A végén forraljuk össze a tejföllel, hogy jó sûrû szaftja legyen.
Nem fûznék hozzá semmit,a nyulhúst vagy megeszi valaki, vagy nem.
Hozzávalók:
- 1,5 kg gyenge nyúlhús
- 3 ek. olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek. liszt
- 3 db babérlevél
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 2.5 dl tejföl
A kockára vágott vöröshagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, felöntjük kevés vízzel és puhára pároljuk. A feldarabolt nyúlhúst keverjük hozzá, és fehéredésig pirítsuk, szórjuk rá a lisztet, öntsük fel annyi vízzel, hogy pont ellepje a húst.
Sózzuk, borsozzuk, dobjuk hozzá a babérlevelet és fõzzük puhára. A végén forraljuk össze a tejföllel, hogy jó sûrû szaftja legyen.