nincs cím
sponsored links
Mangós
joghurt szelet...
Tudom közhely, de ez egy valóban pille
könnyû sütemény :D Keveredik a citrus
savanykás-fanyar íze a mangó édes-rostos
aranyló gyümölcshúsával...
Bármilyen idény gyümölccsel készülhet :)
Hozzávalók...
(24 szelethez)
tészta...
6 db tojás
120 g kristály cukor
140 g liszt
2 csapott ek kakaópor
csipet só
krém...
1 db mangó
1/2 citrom leve és reszelt héja
2 dl natúr joghurt
cukor(ízlés szerint)
bevonáshoz...
100 g fehér csokoládé
3 ek tejszín
2 db aszalt gyümölcsös-
müzli szelet
bevonáshoz...
100 g fehér csokoládé
3 ek tejszín
2 db aszalt gyümölcsös-
müzli szelet
Elkészítés...
Sütõt elõmelegítjük 200°C-ra, nagy gáztepsit
sütõpapírral borítunk, félre tesszük.
Lisztet a kakaóval együtt átszitáljuk.
Tojásokat szétválasztjuk, fehérjét a
kristálycukor felével és csipet sóval
(nem túl kemény)habbá verjük, a cukor
másik felével sárgáját is kihabosítjuk.
A két elegyet egybe telepítjük és óvatos
mozdulatokkal, apránként hozzá keverjük
a kakaóporos lisztet. A kapott piskóta
masszát egyenletesen elkenjük a sütõpapíros
lemezen,és elõmelegített sütõbe tolva
10-12 perc alatt készre sütjük.
A kihûlt piskóta lapot elfelezzük és
közé kenjük a gyümölcsös joghurt krémet,
.
.
.
...amihez - joghurtba keverjük a kifacsart
citrom levét és reszelt héját, ízlés szerint
cukrot és meghámozott, kis kockákra vágott
Mangót is a joghurthoz keverjük.
A tejszínhabot félig habbá verjük,
majd hozzá adva a zselé fix port,
tovább habosítjuk .
A két elegyet össze keverjük és a
kakaós piskótalap egyik felére halmozzuk.
Befedjük a piskóta másik felével és
vízgõz felett megolvasztott fehér csoki-
tejszín keveréket simítunk rá.
Müzli szeleteket kézzel rámorzsoljuk és
tálalásig hûtõben dermesztjük.
Kötényeket felkötni! Jó sütögetést :)
Ui...sokkal-sokkal hamarabb elkészül, mint
ameddig mindezt leírtam nektek! :D
Sütõt elõmelegítjük 200°C-ra, nagy gáztepsit
sütõpapírral borítunk, félre tesszük.
Lisztet a kakaóval együtt átszitáljuk.
Tojásokat szétválasztjuk, fehérjét a
kristálycukor felével és csipet sóval
(nem túl kemény)habbá verjük, a cukor
másik felével sárgáját is kihabosítjuk.
A két elegyet egybe telepítjük és óvatos
mozdulatokkal, apránként hozzá keverjük
a kakaóporos lisztet. A kapott piskóta
masszát egyenletesen elkenjük a sütõpapíros
lemezen,és elõmelegített sütõbe tolva
10-12 perc alatt készre sütjük.
A kihûlt piskóta lapot elfelezzük és
közé kenjük a gyümölcsös joghurt krémet,
.
.
.
...amihez - joghurtba keverjük a kifacsart
citrom levét és reszelt héját, ízlés szerint
cukrot és meghámozott, kis kockákra vágott
Mangót is a joghurthoz keverjük.
A tejszínhabot félig habbá verjük,
majd hozzá adva a zselé fix port,
tovább habosítjuk .
A két elegyet össze keverjük és a
kakaós piskótalap egyik felére halmozzuk.
Befedjük a piskóta másik felével és
vízgõz felett megolvasztott fehér csoki-
tejszín keveréket simítunk rá.
Müzli szeleteket kézzel rámorzsoljuk és
tálalásig hûtõben dermesztjük.
Kötényeket felkötni! Jó sütögetést :)
Ui...sokkal-sokkal hamarabb elkészül, mint
ameddig mindezt leírtam nektek! :D