nincs cím

2014-06-24

sponsored links

                          Diós-barackos kalácskoszorú

Az egyik kedves bloggertársam a mai napon kalácsot sütött, mivel ilyen vacak esõs napunk van. Kedvet kaptam hozzá, és én is készítettem  egyet, friss sárgabarackkal, dióval és az általam imádott marcipánnal.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg élesztõ
  • 4 dl tej
  • 17 dkg cukor
  • csipet só
  • 3 db tojás sárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • 40 dkg durvára darált dió
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 10 dkg marcipánmassza
  • 3-4 szem sárgabarack
  • 2 ek. baracklekvár
  • 2 ek. narancsszirup
Így készül:
Az élesztõt futtassuk fel 2,5 dl tejben, kevés cukorral. A lisztet szitáljuk tálba, keverjük el 7 dkg cukorral, a sóval és a citromhéjjal. Amikor az élesztõ feljött, adjuk a liszthez egy db tojás sárgájával, és dagasszunk tésztát. Takarjuk le és kelesszük duplájára. Közben a maradék tejet forraljuk fel, adjuk hozzá a szintén maradék 10 dkg cukrot, vaníliás cukrot és diót. Húzzuk le a tûzrõl és hagyjuk kihûlni. Ha kihûlt, keverjük hozzá a 2 db tojássárgáját. A megkelt tésztát gyúrjuk át, és felezzük el. Nyújtsuk ki mindkettõt 20x40 cm lapokra, simítsuk rá a diós tölteléket, és a felkockázott marcipánmasszát, a darabolt barackot oszlassuk el rajta. A szélesebb oldalánál kezdve tekerjük fel, majd fonjuk össze a két rudat.
Egy 26 cm-es tortaformát kenjünk ki, helyezzük bele a fonatot, a tetejét vagdossuk be, és 150 fokra elõmelegített sütõben süssük 50 percig.
A lekvárt melegítsük fel, szûrjük át és kenjük be vele a meleg kalácsot. Amikor beivódott a lekvár, kenjük rá a szirupot. ( elkészítése, a Legfinomabb kalács receptnél található )






Folytats a blogon ... aranymorzsa.blogspot.com/2014/06/dios...

sponsored links

Keres?s