nincs cím
sponsored links
Krémes lencseleves
Lencse így vagy úgy, jöhet bárhogy. Személy szerint azért én mégis levesnek kedvelem legjobban.
A lencse sokkal könnyebben emészthetõ, mint hüvelyes társai a bab és a borsó.
Dúsítva egyéb zöldségekkel, lágyabb ízt, pürésítve kellemesebb állagot kapunk.
Hozzávalók:
A lencsét a babérlevéllel áztassuk be 1 órára. A kockára vágott szalonnát pirítsuk meg a hagymákkal együtt. Öntsük rá az ecetet, adjuk hozzá a leszûrt lencsét, öntsük fel vízzel, sózzuk, borsozzuk. Fõzzük legalább fél órát, és adjuk hozzá a felaprított zöldségeket. Fõzzük puhulásig, turmixoljuk. Tálaljuk pirítóssal, és kerti zsázsával.
Lencse így vagy úgy, jöhet bárhogy. Személy szerint azért én mégis levesnek kedvelem legjobban.
A lencse sokkal könnyebben emészthetõ, mint hüvelyes társai a bab és a borsó.
Dúsítva egyéb zöldségekkel, lágyabb ízt, pürésítve kellemesebb állagot kapunk.
Hozzávalók:
- 4 marék lencse
- 20 dkg füstölt szalonna
- 3 ek. balzsamecet
- 3-4 db babérlevél
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 20 dkg burgonya
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 2 ek. tejföl
- só
- bors
A lencsét a babérlevéllel áztassuk be 1 órára. A kockára vágott szalonnát pirítsuk meg a hagymákkal együtt. Öntsük rá az ecetet, adjuk hozzá a leszûrt lencsét, öntsük fel vízzel, sózzuk, borsozzuk. Fõzzük legalább fél órát, és adjuk hozzá a felaprított zöldségeket. Fõzzük puhulásig, turmixoljuk. Tálaljuk pirítóssal, és kerti zsázsával.