nincs cím
sponsored links
Krumplis tészta
besamelmártással...
Hétköznapi tészta étel, picit megbolondítva friss
zsenge spenóttal, fetával, leöntve
szerecsendiótól illatozó besamelmártással,
mindez aranyló sajtkéreg alá zárva.
Kovászolt uborkával az igazi! :D
Hozzávalók...
500 g tészta
500 g burgonya
1 fej vöröshagyma
2 ek olaj
100 g bacon szalonna
só
1 kk õrölt bors
1 kk majoránna
1 gerezd fokhagyma
édes nemes õrölt piros paprika
tetejére...
100 g feta sajt
150 g mozzarella sajt
2 nagy maréknyi bébi spenót
besamelmártás...
2 ek olaj
3 ek liszt
5-6 dl tej/tejszín
1 mk frissen reszelt szerecsen dió
1 mk õrölt fehér bors
csipetnyi fokhagyma por
só
Elkészítés...
Olajon üvegesre pároljuk az apró kockákra
vágott vöröshagymát és bacon szalonnát,
majd hozzá adjuk a szintén kis kockákra
vágott burgonyát is.Ízlés szerint fûszerezzük,
kevés vizet hozzá öntve, fedõ alatt
puhára pároljuk.
Amíg megfõ a burgonyánk, kifõzzük a tésztát.
Egy nagy és mély tepsit enyhén kivajazunk,
kevéske zsemlemorzsával hintjük és bele
öntjük a burgonyás alappal jól elkevert
fõtt tésztát.
Mártáshoz, az olajon lisztet pirítunk
(mintha rántást készítenénk)folytonos kevergetés
mellett, felöntjük tejjel, sózzuk,borsozzuk,
szerecsendiót reszelünk bele és kevés
fokhagyma porral vagy a hagyma frissen préselt
formájával ízesítjük. Enyhén folyós
sûrûségû mártást kell kapjunk :D
Vékony csíkokra metéljük a spenótot
és a tésztára szórjuk, majd rámorzsoljuk
a feta sajtot...az elõzõleg már elkészített
besamelmártással leöntjük, mozzarella sajt
forgácsokkal fedjük és 200 fokon grill
fokozaton pirosra,-ropogósra sütjük.
Azon melegében, kovászolt uborkával,
vagy friss salátával tálaljuk!
Kötényeket felkötni :D Jó étvágyat!
8-10 személyre
villany sütõben
200 °C-on grillezve
elõkészítés kb 30 perc
sütés kb 20 perc
Hétköznapi tészta étel, picit megbolondítva friss
zsenge spenóttal, fetával, leöntve
szerecsendiótól illatozó besamelmártással,
mindez aranyló sajtkéreg alá zárva.
Kovászolt uborkával az igazi! :D
Hozzávalók...
500 g tészta
500 g burgonya
1 fej vöröshagyma
2 ek olaj
100 g bacon szalonna
só
1 kk õrölt bors
1 kk majoránna
1 gerezd fokhagyma
édes nemes õrölt piros paprika
tetejére...
100 g feta sajt
150 g mozzarella sajt
2 nagy maréknyi bébi spenót
besamelmártás...
2 ek olaj
3 ek liszt
5-6 dl tej/tejszín
1 mk frissen reszelt szerecsen dió
1 mk õrölt fehér bors
csipetnyi fokhagyma por
só
Elkészítés...
Olajon üvegesre pároljuk az apró kockákra
vágott vöröshagymát és bacon szalonnát,
majd hozzá adjuk a szintén kis kockákra
vágott burgonyát is.Ízlés szerint fûszerezzük,
kevés vizet hozzá öntve, fedõ alatt
puhára pároljuk.
Amíg megfõ a burgonyánk, kifõzzük a tésztát.
Egy nagy és mély tepsit enyhén kivajazunk,
kevéske zsemlemorzsával hintjük és bele
öntjük a burgonyás alappal jól elkevert
fõtt tésztát.
Mártáshoz, az olajon lisztet pirítunk
(mintha rántást készítenénk)folytonos kevergetés
mellett, felöntjük tejjel, sózzuk,borsozzuk,
szerecsendiót reszelünk bele és kevés
fokhagyma porral vagy a hagyma frissen préselt
formájával ízesítjük. Enyhén folyós
sûrûségû mártást kell kapjunk :D
Vékony csíkokra metéljük a spenótot
és a tésztára szórjuk, majd rámorzsoljuk
a feta sajtot...az elõzõleg már elkészített
besamelmártással leöntjük, mozzarella sajt
forgácsokkal fedjük és 200 fokon grill
fokozaton pirosra,-ropogósra sütjük.
Azon melegében, kovászolt uborkával,
vagy friss salátával tálaljuk!
Kötényeket felkötni :D Jó étvágyat!
8-10 személyre
villany sütõben
200 °C-on grillezve
elõkészítés kb 30 perc
sütés kb 20 perc