nincs cím

2014-06-20

sponsored links







Guacamole...













Futball VB ide vagy oda, most nem csak
 a pasiknak fogok most kedvezni :D
Ki ne ismerné ezt a krémesen finom,
 avokádóból készült "mártogatós" szószt.
Aki esetleg nem, annak is tudom ajánlani 
elkészítését. Eredetileg azték népektõl származik
a receptúrája, de valljuk be minden nemzet 
egy kicsit tesz bele a saját kultúrájából is...
Bevásárló multik polcain is megtalálod,
 tele mindenféle, szervezetnek nem 
kívánatos dologgal :(
Miért költsünk a mû "izékre" keverjük ki 
pillanatok alatt saját magunk!
(azaz egy reklám alatt pont elkészül:)
Házilag sütött burgonya chipset ajánlanék
 hozzá és már szurkolhatunk is kedvenc 
csapatunknak a tv elõtt ülve tovább!
Annak ellenére, hogy csípõs, kicsik is 
fürgén mártogatták bele ropogósra 
sült krumpli karikáikat :D









Hozzávalók...


2 db puha avokádó
1 szál újhagyma
1 kisebb paradicsom
1 db piros chili paprika
1/2 lime leve
1 gerezd zúzott fokhagyma
egy nagy csokor koriander-zöld
só, bors ízlés szerint









Elkészítés...


Egy tálba avokádót ketté vágva, kimagozva,
 annak húsát apró kockákra vágjuk, lime levét
rálocsoljuk. Újhagymát szintén felaprítjuk,
 paradicsom és chili magját kiszedve 
apró kockákra vágjuk, avokádóhoz adjuk.
Zúzott fokhagymával és sóval, borssal ízesítjük. 
Koriander leveleket apróra metéljük és az 
egész mártást alaposan össze keverjük.
Aki szereti az erõset chili magokat 
is keverjen bele! Hûtõben pihentetjük pár 
órát hogy az ízek jól összeérjenek.












Burgonya Chips...


Fejenként egy-egy szem burgonyát
legyalultam, felesleges nedvességet 
kéztörlõ papírral felitattam és sütõpapíros 
lemezre sorakoztatva, kevés mogyoró olajjal
 locsoltam és sóztam. 
200°C-on 10-15 perc alatt ropogósra pirítottam.
No nálunk pont ennyi ideje volt az
 ízek össze érésének :)))





   
hozzávalók: 4 fõre
tárolás: hûtõben lefedve

Viva Mexico! Viva Guacamole :D







Folytats a blogon ... vargaani.blogspot.com/2014/06/guacamo...

sponsored links

Keres?s