nincs cím
sponsored links
Guacamole...
Futball VB ide vagy oda, most nem csak
a pasiknak fogok most kedvezni :D
Ki ne ismerné ezt a krémesen finom,
avokádóból készült "mártogatós" szószt.
Aki esetleg nem, annak is tudom ajánlani
elkészítését. Eredetileg azték népektõl származik
a receptúrája, de valljuk be minden nemzet
egy kicsit tesz bele a saját kultúrájából is...
Bevásárló multik polcain is megtalálod,
tele mindenféle, szervezetnek nem
kívánatos dologgal :(
Miért költsünk a mû "izékre" keverjük ki
pillanatok alatt saját magunk!
(azaz egy reklám alatt pont elkészül:)
Házilag sütött burgonya chipset ajánlanék
hozzá és már szurkolhatunk is kedvenc
csapatunknak a tv elõtt ülve tovább!
Annak ellenére, hogy csípõs, kicsik is
fürgén mártogatták bele ropogósra
sült krumpli karikáikat :D
Hozzávalók...
2 db puha avokádó
1 szál újhagyma
1 kisebb paradicsom
1 db piros chili paprika
1/2 lime leve
1 gerezd zúzott fokhagyma
egy nagy csokor koriander-zöld
só, bors ízlés szerint
Elkészítés...
Egy tálba avokádót ketté vágva, kimagozva,
annak húsát apró kockákra vágjuk, lime levét
rálocsoljuk. Újhagymát szintén felaprítjuk,
paradicsom és chili magját kiszedve
apró kockákra vágjuk, avokádóhoz adjuk.
Zúzott fokhagymával és sóval, borssal ízesítjük.
Koriander leveleket apróra metéljük és az
egész mártást alaposan össze keverjük.
Aki szereti az erõset chili magokat
is keverjen bele! Hûtõben pihentetjük pár
órát hogy az ízek jól összeérjenek.
Burgonya Chips...
Fejenként egy-egy szem burgonyát
legyalultam, felesleges nedvességet
kéztörlõ papírral felitattam és sütõpapíros
lemezre sorakoztatva, kevés mogyoró olajjal
locsoltam és sóztam.
200°C-on 10-15 perc alatt ropogósra pirítottam.
No nálunk pont ennyi ideje volt az
ízek össze érésének :)))
hozzávalók: 4 fõre
tárolás: hûtõben lefedve
Viva Mexico! Viva Guacamole :D