nincs cím

2014-06-19

sponsored links








Máktorta
  vanília krémmel...
















Dina világa blog háziasszonya, Edina folytatja a sort 
immáron 4."szakácsmustra" játékban. Közkedvelt 
 séfek, háziasszonyok receptjeit kell életre
 kelteni, azok receptúráiból válogatva. 
Rachel Allen számomra egy rég óta figyelemmel
 kísért egyéniség, aki azon túl, hogy profi 
a konyhában, igazán széles ötlet repertoárt
 vonultat fel könyveiben és tv mûsoraiban is 
egyaránt. Választásom random módon, ahol nyílik 
a virtuális szakácskönyv,az lesz a befutó...
 alapon történt :D Az eredeti receptet itt találjátok.







Hozzávalók...

tortalaphoz...
(18 cm-es formához)


150 g puha vaj
100 g liszt
3 db tojás
75 g darált mák
100 g porcukor
csipet só
1 tk sütõpor



krémhez...

75 g puha vaj
125 g porcukor
0,5 tk vanília kivonat
savanykás lekvár(opcionális)



díszítéshez...

 kissé fanyar idény gyümölcs
vagy levendula virágzata
darált mák

  






Elkészítés...


Sütõt elõmelegítjük 180 fokra, tortaforma 
alját sütõpapírral béleljük, oldalát vékonyan
 vajjal kenjük.
Szoba hõmérsékletû vajjal habosra keverjük
 a porcukrot, majd a felvert tojásokat
 is hozzá csorgatva tovább mixeljük.
Átszitált sütõporos lisztet hozzá adagolva 
simára keverjük és az elõkészített formába
 simítva kb 35 perc alatt készre sütjük
(sütõ válogatja az egyéni idõ intervallumot :D
Az a biztos,ha fogpiszkálóval ellenõrizzük,
hogy kellõképpen átsült-e a tésztánk! :D
Sütés után pár percet pihentetjük a formában,
 majd rácsra téve hûtjük.
A krémhez, puha, szoba-hõmérsékletû vajat
kihabosítjuk a porcukorral és vanília
 kivonattal ízesítjük...ha túl lágy lenne
 a krém, érdemes egy kis idõre hûtõbe tenni
felhasználásig.
Torta formát félbe vágjuk és az alsó lapot
savanykás lekvárral kenjük(opcionális...
nálam gyerkõc külön kérése volt, ami ugye...:D
majd a felsõ tortalap belsõ oldalára,
 vaníliás vajkrémet kenve, mintegy szendvicset,
össze borítjuk. Oldalát darál cukros 
mákkal paníroztam. Így betöltve pár órára
hûs helyre tesszük. Tálalás elõtt friss idény 
gyümölccsel, levendula virággal hintve vagy 
fagylalttal "társítva" kínálhatjuk :D 
Ajánlom szeretettel az elkészítését,mert
azon túl, hogy nagyon egyszerû, a tésztában lévõ
vaj,kidomborítja a pirult mákszemek ízét, valamint 
a frissen szedett levendula virág, igazán
 pikánssá teszi kicsi tortácskánkat :D
Mákrajongóknál tuti sikered lesz !!!








-villanysütõ- 180°C
-légkeverés
-középsõ rácson
 -18 cm átmérõjû tortaformában
-sütési idõ: 35 perc 
-6 személy részére
 











Folytats a blogon ... vargaani.blogspot.com/2014/06/maktort...

sponsored links

Keres?s