nincs cím

2014-06-18

sponsored links

                                  Fekete-erdõ trifle

A trifle, több rétegbõl álló desszert, ahol a rétegeket kedvünk szerint váltogathatjuk.
Egyesek szerint könnyen elkészíthetõ édességrõl van szó, de azért van közöttük olyan is, amivel bizony akad tennivaló.

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 3 dkg keserû kakópor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 15 dkg cukor 
  • 4 dkg olvasztott vaj
  • 6 db tojás
a sziruphoz:
  • 10 dkg cukor
  • 1 ek. meggypálinka
  • 0.4 dl víz
a csokis réteghez:

  • 2 dl növényi habtejszín
  • 2 dl méz
  • 2.5 dkg keserû kakaópor
  • 2 dkg vaj
a tejszínhabréteghez:

  • 2 dl növényi habtejszín
a díszítéshez:

  • meggy
  • csokiforgács
  • meggyzselé vagy lekvár
Így készül:
A piskótához keverjük össze a lisztet és a kakaót, adjuk hozzá a szódabikarbónát is. A cukrot vejük habosra a tojásokkal. Adjuk a lisztes keverékhez az olvasztott vajjal együtt és tegyük sütõpapírral bélelt tepsibe. Süssük 170 fokon 25 percig, és hagyjuk kihûlni. A kiválasztott pohárral, amibe készül a desszert, a piskótábólszúrjunk köröket.
A sziruphoz a vizet forraljuk fel a cukorral. Amikor kihûlt, keverjük hozzá a pálinkát.
A tejszínt forraljuk fel, és keverjük hozzá a mézet, vajat, kakaót.Addig fõzzük, amíg buborékozik.
Hûtsük le, és kezdõdhet a rétegezés.
A pohár aljára kerüljön egy teáskanál zselé, majd egy piskótakör, locsoljuk meg sziruppal. 2 teáskanál csokoládékrém után ugyanannyi kemény habbá vert tejszín jön, és addig ismételjük, amíg a pohár megtelik. Az utolsó réteg tejszínhab legyen, és ezt díszítsük meggyel és csokoládéforgáccsal. Néhány órára tegyük hûtõbe és ezután fogyasszuk.








Folytats a blogon ... aranymorzsa.blogspot.com/2014/06/feke...

sponsored links

Keres?s