nincs cím
sponsored links
Fekete-erdõ trifle
A trifle, több rétegbõl álló desszert, ahol a rétegeket kedvünk szerint váltogathatjuk.
Egyesek szerint könnyen elkészíthetõ édességrõl van szó, de azért van közöttük olyan is, amivel bizony akad tennivaló.
Hozzávalók:
A piskótához keverjük össze a lisztet és a kakaót, adjuk hozzá a szódabikarbónát is. A cukrot vejük habosra a tojásokkal. Adjuk a lisztes keverékhez az olvasztott vajjal együtt és tegyük sütõpapírral bélelt tepsibe. Süssük 170 fokon 25 percig, és hagyjuk kihûlni. A kiválasztott pohárral, amibe készül a desszert, a piskótábólszúrjunk köröket.
A sziruphoz a vizet forraljuk fel a cukorral. Amikor kihûlt, keverjük hozzá a pálinkát.
A tejszínt forraljuk fel, és keverjük hozzá a mézet, vajat, kakaót.Addig fõzzük, amíg buborékozik.
Hûtsük le, és kezdõdhet a rétegezés.
A pohár aljára kerüljön egy teáskanál zselé, majd egy piskótakör, locsoljuk meg sziruppal. 2 teáskanál csokoládékrém után ugyanannyi kemény habbá vert tejszín jön, és addig ismételjük, amíg a pohár megtelik. Az utolsó réteg tejszínhab legyen, és ezt díszítsük meggyel és csokoládéforgáccsal. Néhány órára tegyük hûtõbe és ezután fogyasszuk.
A trifle, több rétegbõl álló desszert, ahol a rétegeket kedvünk szerint váltogathatjuk.
Egyesek szerint könnyen elkészíthetõ édességrõl van szó, de azért van közöttük olyan is, amivel bizony akad tennivaló.
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 3 dkg keserû kakópor
- késhegynyi szódabikarbóna
- 15 dkg cukor
- 4 dkg olvasztott vaj
- 6 db tojás
- 10 dkg cukor
- 1 ek. meggypálinka
- 0.4 dl víz
- 2 dl növényi habtejszín
- 2 dl méz
- 2.5 dkg keserû kakaópor
- 2 dkg vaj
- 2 dl növényi habtejszín
- meggy
- csokiforgács
- meggyzselé vagy lekvár
A piskótához keverjük össze a lisztet és a kakaót, adjuk hozzá a szódabikarbónát is. A cukrot vejük habosra a tojásokkal. Adjuk a lisztes keverékhez az olvasztott vajjal együtt és tegyük sütõpapírral bélelt tepsibe. Süssük 170 fokon 25 percig, és hagyjuk kihûlni. A kiválasztott pohárral, amibe készül a desszert, a piskótábólszúrjunk köröket.
A sziruphoz a vizet forraljuk fel a cukorral. Amikor kihûlt, keverjük hozzá a pálinkát.
A tejszínt forraljuk fel, és keverjük hozzá a mézet, vajat, kakaót.Addig fõzzük, amíg buborékozik.
Hûtsük le, és kezdõdhet a rétegezés.
A pohár aljára kerüljön egy teáskanál zselé, majd egy piskótakör, locsoljuk meg sziruppal. 2 teáskanál csokoládékrém után ugyanannyi kemény habbá vert tejszín jön, és addig ismételjük, amíg a pohár megtelik. Az utolsó réteg tejszínhab legyen, és ezt díszítsük meggyel és csokoládéforgáccsal. Néhány órára tegyük hûtõbe és ezután fogyasszuk.