nincs cím

2014-06-17

sponsored links

</ embed>

  Hideglecsó 

    A minap két bejegyzésem egyik a Pünkösdhétfõ -rõl másik a Szentháromság vasárnapjáról avagy a Kispünkösdrõl írottak eltüntek a blogomról miután megpróbáltam közzétenni . Nem tudom hogy mi történt , én bénáztam el valamit vagy rendszerhiba következtében történt a baleset , de nem sikerült sehogyan se visszahoznom és a Blogger -hez küldött segélykérés valamint hibaüzenetre sem kaptam semmilyen választ ! Ezért elégé berágtam és komolyan fontolgatom hogy elhagyom ezt a felületet , mint ahogyan sokan mások is már megtették ezt . Addig is az alább közölt hideglecsóval vigasztalódom .


Ez nem egy hagyományos lecsó hidegen , habár az összetevõit illetõen sok mindenben azonosak ! Ugorka , paradicsom , zöldpaprika , csípõs paprika , újhagyma vagy fõzõhagyma , esetleg lilahagyma , jó falusi frissen sajtolt napraforgóolaj , ennek hiányában megteszi a bolti is . Az olívaolaj - és társai  - értem ezen a többi salátaolajat úgymint : a tökmagolaj , repceolaj stb.; nem idevalóak , mert túlzottan dominánsak , elnyomják a friss zöldségek ízeit és zamatát ! 


Erdélyben ahol felnõttem és fiatalságomat töltöttem , igen elterjedt és kedvelt volt a hideglecsó . Az összeaprított zöldségeket megsózzuk és  ízlés szerint meglocsoljuk napraforgóolajjal , majd összekeverjük és lehûtjük , egy kis idõ múlva már fogyaszthatjuk , friss kenyérrel , a  szaftját tunkolva a legfinomabb . Sokan vacsorasalátaként fogyasztják , ezt a salátát szokták telemea túróval gazdagítani / ennek hiányában megteszi a krémfehér sajt is / , akkor kevesebb olajat tesznek rá és kenyér nélkül fogyasztják , így is nagyon ízletes !


 Hozzávalók 2 személyre :

     Petrezselyemzöldje


Ennek a salátának a gazdagított változata a bolgár parasztsaláta , amely a híres sopszka tojásos változata .


Folytats a blogon ... gasztropusztitas.blogspot.com/2014/06...

sponsored links

Keres?s