nincs cím
sponsored links
Pisztáciás vagdalt
Nyakamon a ballagás, és próbálgatom mi is lehet az ideális menü ebben a nagy hõségben.
Az egyik tuti befutó, ez a pikáns, egyben sült vagdalt.
Hozzávalók:
A zsemléket áztassuk meg a borban, nyomkodjuk ki és jól keverjük el a hússal. Sózzuk,borsozzuk, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát az apróra vágott uborkát és pisztáciát, tojást. Dolgozzuk össze, és jól nyomkodjuk bele egy vajjal kikent és zsemlemorzsával megszórt kenyérsütõ formába.
Süssük 190 fokon kb. 1 óra 20 percig.
Nyakamon a ballagás, és próbálgatom mi is lehet az ideális menü ebben a nagy hõségben.
Az egyik tuti befutó, ez a pikáns, egyben sült vagdalt.
Hozzávalók:
- 1 kg finomra darált sertés lapocka
- 4 db szikkadt zsemle
- 2 dl száraz fehér bor
- 4 gerezd fokhagyma
- 5-6 db csemege uborka
- 15 dkg tisztított pisztácia
- 2 db tojás
- só
- bors
- vaj
- zsemlemorzsa
A zsemléket áztassuk meg a borban, nyomkodjuk ki és jól keverjük el a hússal. Sózzuk,borsozzuk, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát az apróra vágott uborkát és pisztáciát, tojást. Dolgozzuk össze, és jól nyomkodjuk bele egy vajjal kikent és zsemlemorzsával megszórt kenyérsütõ formába.
Süssük 190 fokon kb. 1 óra 20 percig.