nincs cím
sponsored links
Kókuszos pite
ananászos dzsemmel...
Sütemény evés iránti vágyakozás szüleménye,
az egzotikus ízvilágot idézõ kókuszos pite.
Kakaós pite tésztájának állaga és finomsága
volt a kiinduló pont...a töltelék pedig
az általunk nagyon kedvelt kókusz lett.
Ananászos házi trópusi dzsem is került bele,
ami még különlegesebbé tette az összhatást :D
ami még különlegesebbé tette az összhatást :D
Természetesen bármilyen finom savanykás
lekvárral bátran helyettesíthetõ!
Nagyon gyorsan elkapkodták a mancsocskák
a tálcáról...így abszolút siker sütiként
megõrizve és lejegyezve a recept! :D
Pihe-puha, zamatos..és veszélyesen eteti magát!
Hozzávalók...
(20 X 30 cm-es tepsi)
tészta...
220 g liszt
180 g vaj
csipet só
3-4 ek tej
töltelék...
150 g kristály cukor
150 g kókuszreszelék
5 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
(csipetnyi só)
(csipetnyi só)
Elkészítés...
Sütõt elõmelegítjük 180 fokra, tepsit
sütõpapírral béleljük.
Tészta hozzávalóiból, jól formázható,
tésztát kell kapjunk, amit felhasználásig
félre téve pihentetünk. Elkészítjük a
tölteléket, amihez a tojásokat szétválasztjuk.
Fehérjékhez adjuk a kétféle cukor felét és
egy csipetnyi sót, majd félkemény habbá verjük.
Nem érdemes keményre "túlverni" a habot,
mert csak töredezni fog a töltelékünk és
nem lesz könnyed, laza szerkezetû.
Másik tálban a maradék cukrot és tojások sárgáját
fehéredésig habosítjuk(amíg el nem olvadnak
benne a cukorszemcsék)Óvatosan bele forgatjuk a
felvert tojás fehérjét és apránként adagolva
hozzá a kókusz reszeléket.
A tésztát 2 részre vágjuk és egyenként
tepsi méretûre nyújtjuk. Az alsó tészta réteget
tetszés szerinti mennyiségben lekenjük lekvárral,
majd a kókuszos tölteléket simítjuk el rajta.
Az egészet befedjük a kinyújtott másik
tészta réteggel, villával több helyen
megszurkáljuk hogy ne púposodjon fel
a sütemény teteje.
Forró sütõbe tolva 20 perc alatt zsemleszínûre sütjük.
Sütõpapírral együtt kiemelve a tepsibõl,
rácsra tesszük hûlni...
Hasábokra vágva, porcukorral hintve kínáltam.
Kötényeket felkötni! Süssetek finomakat :D
Sütõt elõmelegítjük 180 fokra, tepsit
sütõpapírral béleljük.
Tészta hozzávalóiból, jól formázható,
tésztát kell kapjunk, amit felhasználásig
félre téve pihentetünk. Elkészítjük a
tölteléket, amihez a tojásokat szétválasztjuk.
Fehérjékhez adjuk a kétféle cukor felét és
egy csipetnyi sót, majd félkemény habbá verjük.
Nem érdemes keményre "túlverni" a habot,
mert csak töredezni fog a töltelékünk és
nem lesz könnyed, laza szerkezetû.
Másik tálban a maradék cukrot és tojások sárgáját
fehéredésig habosítjuk(amíg el nem olvadnak
benne a cukorszemcsék)Óvatosan bele forgatjuk a
felvert tojás fehérjét és apránként adagolva
hozzá a kókusz reszeléket.
A tésztát 2 részre vágjuk és egyenként
tepsi méretûre nyújtjuk. Az alsó tészta réteget
tetszés szerinti mennyiségben lekenjük lekvárral,
majd a kókuszos tölteléket simítjuk el rajta.
Az egészet befedjük a kinyújtott másik
tészta réteggel, villával több helyen
megszurkáljuk hogy ne púposodjon fel
a sütemény teteje.
Forró sütõbe tolva 20 perc alatt zsemleszínûre sütjük.
Sütõpapírral együtt kiemelve a tepsibõl,
rácsra tesszük hûlni...
Hasábokra vágva, porcukorral hintve kínáltam.
Kötényeket felkötni! Süssetek finomakat :D