nincs cím
sponsored links
Káposztás-sárgarépa
saláta
fûszeres joghurt öntettel...
Ebben a nyári nagy melegben nem igazán szeretek
sok idõt eltölteni a tûzhely mellett fõzõcskézve...
ilyenkor elõnyt élveznek a friss saláták és
grillezett húsok, zöldségek...
Csípõs salátát ajánlanék figyelmetekbe, amit
friss menta levél íze tesz különlegessé...
üdítõ ízvilág, ami cseppet sem hajaz a
fogkrémre a mentától! :D
Hozzávalók...
4 személyre
1/2 új fejes káposzta
2 db sárgarépa
öntethez...
2 dl natúr joghurt
1 ek apróra vágott snidling
1 tk chili paprika pehely
3-4 friss menta levél
1 ek almaecet
1 tk cukor
egy nagy csipet tengeri só
1/2 kk õrölt kömény
1/2 kk füstölt-õrölt-
piros paprika
burgonyához...
8 db nagy burgonya
2 ek mogyoró olaj
1 ek szója szósz
frissen õrölt bors
só
Elkészítés...
A káposztát legyaluljuk, sárgarépát lereszeljük
egy tálba. Az öntet hozzávalóit egy tálkában
villával össze keverjük és a reszelt zöldségekhez
adva, alaposan bele forgatjuk.
Pár órányi hûtõben való pihenõ után
füstölt paprika õrleménnyel hintve tálaljuk...
Grillezett húsok, burgonya kísérõjeként
nagyon ízletes, hûsítõ, friss idény saláta.
Önálló fogásként sült fûszeres burgonyával
fogyasztottuk.
.
.
.
Burgonyákat körömkefével megsikáljuk,
héjával együtt puhára fõzzük. Megtisztítjuk,
negyedekre vágjuk és serpenyõben hevített
mogyoró olajon pirosra sütjük. Ízlésünknek
megfelelõen sózzuk, borsozzuk és azon melegében
tálaljuk a jól behûtött salátával :D
Jó étvágyat!