nincs cím
sponsored links
Citromos rombusz...
Citrus íz rajongásom megrendíthetetlen :D
Egy régi "Cukrász Mester" újságban bukkantam rá,
erre a sütemény receptre.
Elsõ látásra "szerelem" volt ... így már csak
az alkalom váratott magára, hogy elkészítsem :D
.
.
.
Kedvesem neve napja szolgáltatta ezt a remek alkalmat...
Savanykás krém -édes burok alatt -omlós tésztakéreg
közé fogva ... "régi idõk ízvilága"
csak ajánlani tudom elkészítését :D
Citrus íz rajongásom megrendíthetetlen :D
Egy régi "Cukrász Mester" újságban bukkantam rá,
erre a sütemény receptre.
Elsõ látásra "szerelem" volt ... így már csak
az alkalom váratott magára, hogy elkészítsem :D
.
.
.
Kedvesem neve napja szolgáltatta ezt a remek alkalmat...
Savanykás krém -édes burok alatt -omlós tésztakéreg
közé fogva ... "régi idõk ízvilága"
csak ajánlani tudom elkészítését :D
Hozzávalók...
30 X 20 cm-es tepsihez
tészta...
600 g liszt
200 g zsír
100 g porcukor
1 csomag sütõpor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 üveg savanykás lekvár
(nálam szilva)
3-4 ek tej
krém...
250 g vaj
250 g porcukor
2 citrom leve
1/2 citrom reszelt héja
máz...
80 g porcukor
pici citromlé
díszítéshez...
reszelt citrus héj
30 X 20 cm-es tepsihez
tészta...
600 g liszt
200 g zsír
100 g porcukor
1 csomag sütõpor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 üveg savanykás lekvár
(nálam szilva)
3-4 ek tej
krém...
250 g vaj
250 g porcukor
2 citrom leve
1/2 citrom reszelt héja
máz...
80 g porcukor
pici citromlé
díszítéshez...
reszelt citrus héj
Elkészítés...
Sütõt elõmelegítjük 180 fokra, 2 db tepsit
sütõpapírral bélelünk-félre tesszük.
A kimért alapanyagokból, gyors mozdulatokkal
tésztát gyúrunk. Kevés tej hozzáadásával lazíthatunk
az állagán. Nejlonba csomagolva, 1 óra hosszat
hûtõbe pihentetjük, majd 4 egyenlõ részre vágjuk,
amit egyenként 3 mm vastagságúra nyújtunk. Megkenjük
az egyik lapot lekvár egyik felével, rátesszük
a másik kinyújtott lapot. A másik két tésztával
ugyan így járunk el. Villával több helyen
megszurkáljuk és elõmelegített sütõben
10-12 perc alatt zsemle színûre sütjük.
Citromkrémhez a szoba-hõmérsékletû vajhoz
szitálom a porcukrot és a citromok levével
együtt kihabosítom. Ezzel a citrom krémmel
ragasztjuk össze a lekváros tészta lapokat.
A máz elkészítéséhez... porcukorhoz annyi citromlét
csavarunk,hogy könnyen kenhetõ mázat kapjunk.
Citrus héjjal, de akár darált dióval is hinthetjük
a citromos mázat. Dermedésig hûtõben tároljuk,
éles késsel rombusz alakúra szeleteljük.
Kötényeket felkötni! Kellemes sütögetést :D
Sütõt elõmelegítjük 180 fokra, 2 db tepsit
sütõpapírral bélelünk-félre tesszük.
A kimért alapanyagokból, gyors mozdulatokkal
tésztát gyúrunk. Kevés tej hozzáadásával lazíthatunk
az állagán. Nejlonba csomagolva, 1 óra hosszat
hûtõbe pihentetjük, majd 4 egyenlõ részre vágjuk,
amit egyenként 3 mm vastagságúra nyújtunk. Megkenjük
az egyik lapot lekvár egyik felével, rátesszük
a másik kinyújtott lapot. A másik két tésztával
ugyan így járunk el. Villával több helyen
megszurkáljuk és elõmelegített sütõben
10-12 perc alatt zsemle színûre sütjük.
Citromkrémhez a szoba-hõmérsékletû vajhoz
szitálom a porcukrot és a citromok levével
együtt kihabosítom. Ezzel a citrom krémmel
ragasztjuk össze a lekváros tészta lapokat.
A máz elkészítéséhez... porcukorhoz annyi citromlét
csavarunk,hogy könnyen kenhetõ mázat kapjunk.
Citrus héjjal, de akár darált dióval is hinthetjük
a citromos mázat. Dermedésig hûtõben tároljuk,
éles késsel rombusz alakúra szeleteljük.
Kötényeket felkötni! Kellemes sütögetést :D