nincs cím

2014-06-10

sponsored links







Citromos rombusz...










Citrus íz rajongásom megrendíthetetlen :D 
Egy régi "Cukrász Mester" újságban bukkantam rá,
 erre a sütemény receptre.
Elsõ látásra "szerelem" volt ... így már csak 
az alkalom váratott magára, hogy elkészítsem :D
.
.
.
Kedvesem neve napja szolgáltatta ezt a remek alkalmat...
Savanykás krém -édes burok alatt -omlós tésztakéreg
 közé fogva ... "régi idõk ízvilága"
csak ajánlani tudom elkészítését :D







Hozzávalók...
30 X 20 cm-es tepsihez


tészta...

600 g liszt
200 g zsír
100 g porcukor
1 csomag sütõpor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 üveg savanykás lekvár
(nálam szilva)
3-4 ek tej


krém...

250 g vaj
250 g porcukor
2 citrom leve
1/2 citrom reszelt héja


máz...

80 g porcukor
pici citromlé


díszítéshez...

reszelt citrus héj









Elkészítés...

Sütõt elõmelegítjük 180 fokra, 2 db tepsit 
sütõpapírral bélelünk-félre tesszük.
A kimért alapanyagokból, gyors mozdulatokkal
 tésztát gyúrunk. Kevés tej hozzáadásával lazíthatunk
 az állagán. Nejlonba csomagolva, 1 óra hosszat
 hûtõbe pihentetjük, majd 4 egyenlõ részre vágjuk,
amit egyenként 3 mm vastagságúra nyújtunk. Megkenjük
az egyik lapot lekvár egyik felével, rátesszük 
a másik kinyújtott lapot. A másik két tésztával
 ugyan így járunk el. Villával több helyen 
megszurkáljuk és elõmelegített sütõben 
10-12 perc alatt  zsemle színûre sütjük.
Citromkrémhez a szoba-hõmérsékletû vajhoz
 szitálom a porcukrot és a citromok levével 
együtt kihabosítom. Ezzel a citrom krémmel 
ragasztjuk össze a lekváros tészta lapokat.
A máz elkészítéséhez... porcukorhoz annyi citromlét 
csavarunk,hogy könnyen kenhetõ mázat kapjunk. 
 Citrus héjjal, de akár darált dióval is hinthetjük 
citromos mázat. Dermedésig hûtõben tároljuk,
 éles késsel rombusz alakúra szeleteljük.
Kötényeket felkötni! Kellemes sütögetést :D









































Folytats a blogon ... vargaani.blogspot.com/2014/06/citromo...

sponsored links

Keres?s