nincs cím
sponsored links
Pizzás csiga II.
Egy hét, és elballag a " kisfiam " a 8. osztályból. Három srác, köztük a fiam, alapított egy zenekart, és fellépnek a ballagáson. Ennek apropóján, a fiúk nálunk próbálnak, és esznek és esznek és esznek...
Mikor itt vannak, mindig van kívánság, ahogy most is.
Hozzávalók:
A lisztben keverjük el a sót, és az oregánót. Kevés langyos tejben elkevert cukorral futtassuk fel az élesztõt. A felfuttatott élesztõt a többi tejjel és olajjal keverjük a liszthez, és dagasszunk sima tésztát. langyos helyen rövid ideig, kb: 10 percig pihentessük. Felezzük el a tésztát, nyújtsuk ki mindegyiket vékony téglalappá. Elõször kenjük meg a paradicsompürével ( ha van házi) majd a formaggio sajttal, végül a reszelt sajttal. Tekerjük fel, majd vágjunk mindkét tekercsbõl 4 cm-es darabokat. Tegyük sütõpapírral bélelt tepsibe kellõ távolságra a csigákat, és kelesszük 21-25 percig. 200 fokra elõmelegített sütõben süssük aranybarnára.
Egy hét, és elballag a " kisfiam " a 8. osztályból. Három srác, köztük a fiam, alapított egy zenekart, és fellépnek a ballagáson. Ennek apropóján, a fiúk nálunk próbálnak, és esznek és esznek és esznek...
Mikor itt vannak, mindig van kívánság, ahogy most is.
Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 4 dl tej
- 2.5 dkg élesztõ
- 1 ek. cukor
- 2 kk. só
- 2 ek. morzsolt oregánó
- 4 ek. olívaolaj
- 2 dl ízesített paradicsompüré
- 15 dkg jól olvadó reszelt sajt
- 4 ek. formaggio sajt
A lisztben keverjük el a sót, és az oregánót. Kevés langyos tejben elkevert cukorral futtassuk fel az élesztõt. A felfuttatott élesztõt a többi tejjel és olajjal keverjük a liszthez, és dagasszunk sima tésztát. langyos helyen rövid ideig, kb: 10 percig pihentessük. Felezzük el a tésztát, nyújtsuk ki mindegyiket vékony téglalappá. Elõször kenjük meg a paradicsompürével ( ha van házi) majd a formaggio sajttal, végül a reszelt sajttal. Tekerjük fel, majd vágjunk mindkét tekercsbõl 4 cm-es darabokat. Tegyük sütõpapírral bélelt tepsibe kellõ távolságra a csigákat, és kelesszük 21-25 percig. 200 fokra elõmelegített sütõben süssük aranybarnára.