nincs cím

2014-06-06

sponsored links

                                           Pizzás csiga II.

Egy hét, és elballag a " kisfiam " a 8. osztályból. Három srác, köztük a fiam, alapított egy zenekart, és fellépnek a ballagáson. Ennek apropóján, a fiúk nálunk próbálnak, és esznek és esznek és esznek...
Mikor itt vannak, mindig van kívánság, ahogy most is. 

Hozzávalók:

  • 80 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 2.5 dkg élesztõ
  • 1 ek. cukor
  • 2 kk. só
  • 2 ek. morzsolt oregánó
  • 4 ek. olívaolaj
  • 2 dl ízesített paradicsompüré
  • 15 dkg jól olvadó reszelt sajt
  • 4 ek. formaggio sajt
Így készül:
A lisztben keverjük el a  sót, és az oregánót. Kevés langyos tejben elkevert cukorral futtassuk fel az élesztõt. A felfuttatott élesztõt a többi tejjel és olajjal keverjük a liszthez, és dagasszunk sima tésztát. langyos helyen rövid ideig, kb: 10 percig pihentessük. Felezzük el a tésztát, nyújtsuk ki mindegyiket vékony téglalappá. Elõször kenjük meg a paradicsompürével ( ha van házi) majd a formaggio sajttal, végül a reszelt sajttal. Tekerjük fel, majd vágjunk mindkét tekercsbõl 4 cm-es darabokat. Tegyük sütõpapírral bélelt tepsibe kellõ távolságra a csigákat, és kelesszük 21-25 percig. 200 fokra elõmelegített sütõben süssük aranybarnára.





Folytats a blogon ... aranymorzsa.blogspot.com/2014/06/csig...

sponsored links

Keres?s