nincs cím

2014-06-04

sponsored links

                            Egyszerû burgonyakrémleves 

Már nem sokáig használható a tavalyi burgonya, és már itt van az új is. A krémlevesnek inkább a régi jó, és mivel nagyon szeretem, készítettem is belõle egy jó adagot.

Hozzávalók:

  • 1 kg tisztított burgonya
  • 2.5 dl fõzõtejszín
  • 3 ek. tejföl
  • víz
  • fehér bors
  • 3 ág friss tárkony
  • füstölt sonka
  • kevés olaj
Így készül:
A felaprított burgonyát bõ sós vízben fõzzük meg. Adjuk hozzá a tejszínt, tejfölt, borsozzuk, majd a felaprított tárkonylevelet is keverjük hozzá. Forraljuk néhány percig, és pürésítsük. Ha túl sûrû lenne,adjunk hozzá még vizet és forraljuk újra. A sonkát vágjuk csíkokra, és kevés olajon pirítsuk ropogósra. Ezt adjuk feltétnek.








Folytats a blogon ... aranymorzsa.blogspot.com/2014/06/egys...

sponsored links

Keres?s