nincs cím
sponsored links
Sajtos-borsós marhahús-
pirított burgonya nudlival...
Nagyon szerencsés helyzetben vagyok, mert szomszédaim
kertészkedõ emberek, akik gyakorta megosztják
velünk "többlet" termésük egy részét.
Hol egy kis eper, hol egy kis zöldség, friss hagyma...
Frissen szedett zsenge borsó is így került az ételbe :D
Amit kicsi fiam, kedveskedésbõl önállóan fejtett
ki nekem, hogy "fõzzek belõle finomat"
Együtt készítettük el ezt az ételt, így
dupla boldogság járta át a szívem :D
Hozzávalók...
4 fõre
500 g darált marhahús
2 ek olaj
150 g sajtkrém
150 g zöldborsó
1 db pritamin vagy kápia paprika
1 fej lila hagyma
só, õrölt fekete bors
1 tk kakukkfû
burgonya nudlihoz...
4 db közepes burgonya
kb 100-150 g liszt
só
frissen reszelt szerecsendió
150 g reszelt sajt
(tetejére olvasztani, de enélkül
is finom ropogós lesz)
(tetejére olvasztani, de enélkül
is finom ropogós lesz)
Elkészítés...
A megmosott burgonyákat, héjastól, sós vízben
megfõzzük és megtisztítva krumplinyomón áttörjük.
Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük
és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy ne
ragadjon a kezünkhöz a tészta.
! felé vágjuk és egyenként hengerrés sodorjuk,
majd kis nudlikat vágva, tenyerünk között
kissé megsodorjuk-lisztezett tálcára félre tesszük.
Sütõt elõmelegítjük 200 fokra.
A raguhoz kevéske olajon az apró kockákra
vágott hagymát üvegesre pároljuk.
Marha húst hozzá téve tovább pároljuk,
ízlés szerint fûszerezzük. Frissen fejtett
zsenge borsóval, kockára vágott pritamin paprikával
és sajtkrémmel dúsítjuk.
A ragut egy tûzálló tálba öntjük,
tetejére rárakosgatjuk a nudlikat.
Forró sütõbe tolva, addig sütjük amíg
aranybarna színt nem kapnak(kb 20 perc), ekkor
reszelt sajttal szórjuk és pár percre még
visszatoljuk a sütõbe, hogy a sajt is
rápiruljon az ételünkre.
Leírni a receptet, sokkal tovább tartott,
mint elkészíteni az ételt :D
Mindent összevetve kb 50 perc alatt
laktató és látványos egytálételt varázsolhatunk
az asztalra szeretteink elé :D
Kötényeket felkötni! Jó étvágyat!