nincs cím
sponsored links
Mézes eperlikõr
Már tavaly ki szerettem volna próbálni eperrel is a házi likõrt, most nem is szalasztottam el. Az elsõ szabadföldi szedésbõl sikerült is elkészítenem. Egyszerû, gyors, és nagyon itatja magát !
Hozzávalók:
Az epret tisztítsuk meg és vágjuk darabokra. Szórjuk rá a cukrot, adjuk hozzá a mézet, a citrom levét és reszelt héját, majd öntsük fel a vodkával. Tegyük 3 hétre hûvös helyre, néha mozgassuk, rázzuk meg. 3 hét után szûrjük át sûrû szövésû szitán vagy kendõn, és máris fogyasztható. Néhány hét után jobban összeérnek az ízek, így az igazi. Van még eper, így készítek is még egy nagyobb adagot.
Már tavaly ki szerettem volna próbálni eperrel is a házi likõrt, most nem is szalasztottam el. Az elsõ szabadföldi szedésbõl sikerült is elkészítenem. Egyszerû, gyors, és nagyon itatja magát !
Hozzávalók:
- 50 dkg eper
- 20 dkg cukor
- 3 ek. méz
- 6 dl vodka
- 1 citrom leve, és héja
Az epret tisztítsuk meg és vágjuk darabokra. Szórjuk rá a cukrot, adjuk hozzá a mézet, a citrom levét és reszelt héját, majd öntsük fel a vodkával. Tegyük 3 hétre hûvös helyre, néha mozgassuk, rázzuk meg. 3 hét után szûrjük át sûrû szövésû szitán vagy kendõn, és máris fogyasztható. Néhány hét után jobban összeérnek az ízek, így az igazi. Van még eper, így készítek is még egy nagyobb adagot.