nincs cím
sponsored links
Túrócsigák...
Szinte nincs is olyan blogger az "ismeretségemben",
akinél ne fordultak volna meg ezek a kelesztés nélküli,
pihe-puha csigácskák :D ...ezen ok miatt,
bocsánatot kérek a kitalálótól,
hogy nem tudom megnevezni,
de ami bizonyos, a recept az SZUPER JÓ ! :D
... Éva, Gizi-receptjei blogjáról jegyzeteltem
ki az összetevõket .
Egyedüli különbség, csak az ízesítésekben tér el.
Maradtam a klasszikus kakaós vonalnál :D
Hipp-hopp kész valóban!
Tekercseljetek ti is!
Hozzávalók...
(20 db csigához)
250 g túró
250 g liszt
csipet só
100 g cukor
1 tk vanília esszencia
5 ek vaj/vagy olaj
1 tk sütõpor
töltelékhez...
50 g olvasztott vaj + cukrozott kakaópor
vagy amit csak szeretnél...
...nálam meggy lekvárral is tekeredett pár darab :D
Elkészítés...
Igazából úgy gondoltam,hogy ha ilyen sokan
elkészítették és csak dicsérõ szavakkal illeti
mindenki...nosza indítsunk egybõl dupla adaggal...
Az egyik adag kakaósan, a másik pedig jó sûrû meggy
lekvárral készült, pici fahéjjal fûszerezve :D
Mindkét verzió maximális pontszámmal végzett nálunk!
.
.
.
Sütõt elõmelegítjük 180 fokra(villany sütõ)
tepsit sütõpapírral fedjük.
Egy tálba lisztet szitálunk a sütõporral együtt.
...másik tálban -túró -cukor -só -vanília mixerrel
összekever, majd olajat is hozzá csorgatjuk. A lisztet
a túrós masszába szórva, kézzel alaposan átgyúrjuk.
Enyhén lisztezett felületen 2-3 mm vastagságú téglalap
alakra nyújtjuk, olvasztott vajjal vékonyan lekenjük
és kakaóporral beszórjuk...hosszabb oldalától
kezdve, szorosan feltekerjük és éles késsel 1,5 cm
széles korongokat vágunk.
Sütõpapíros lemezre fektetve, forró sütõben
20-25 perc alatt készre sütjük.
Rácsra téve hûtjük és porcukorral hintve tálaljuk.
Nagyon eteti magát ... én szóltam! :D