nincs cím
sponsored links
Epres üdítõ ital
Az egész eperszezonban nem láttam olyan gyönyörû szép, és zamatos epret, mint amilyet a barátnõmtõl kaptam a minap. Egy egész rekesszel kaptam belõle, így beindult a feldolgozás.
Hozzávalók:
A gyümölcsöt tisztítsuk meg, majd pürésítsük és szitán nyomjuk át a levét. Ha van gyümölcscentrifugánk, egyszerû a dolgunk. A vizet a cukorral forraljuk 5 percig. Adjuk hozzá a gyümölcs levét és forraljuk tovább néhány percig. A esetleg keletkezõ habot szedjük le és zárjuk el a tûzhelyet. Végül keverjük hozzá a citromok levét és hagyjuk kihûlni.Várjuk meg amíg a sûrû gyümölcslé leül az aljára, és az átlátszó lét töltsük üvegekbe. 85 fokon sterilizáljuk 25 percig .
A sterilizálás lényege: az üvegeket betekerjük újságpapírba, beleállítjuk õket egy edénybe, amit megtöltünk vízzel úgy hogy az üvegek 3/4 részét ellepje. 85 fokos sütõben 25 percig sterilizáljuk, majd hagyjuk kihûlni.
Az egész eperszezonban nem láttam olyan gyönyörû szép, és zamatos epret, mint amilyet a barátnõmtõl kaptam a minap. Egy egész rekesszel kaptam belõle, így beindult a feldolgozás.
Hozzávalók:
- 1 kg eper
- 2 dl víz
- 40 dkg kristálycukor
- 2 citrom leve
A gyümölcsöt tisztítsuk meg, majd pürésítsük és szitán nyomjuk át a levét. Ha van gyümölcscentrifugánk, egyszerû a dolgunk. A vizet a cukorral forraljuk 5 percig. Adjuk hozzá a gyümölcs levét és forraljuk tovább néhány percig. A esetleg keletkezõ habot szedjük le és zárjuk el a tûzhelyet. Végül keverjük hozzá a citromok levét és hagyjuk kihûlni.Várjuk meg amíg a sûrû gyümölcslé leül az aljára, és az átlátszó lét töltsük üvegekbe. 85 fokon sterilizáljuk 25 percig .
A sterilizálás lényege: az üvegeket betekerjük újságpapírba, beleállítjuk õket egy edénybe, amit megtöltünk vízzel úgy hogy az üvegek 3/4 részét ellepje. 85 fokos sütõben 25 percig sterilizáljuk, majd hagyjuk kihûlni.