nincs cím

2014-06-01

sponsored links








Túrós-epres
 rakott palacsinta...












Egyszerû és kiadós csemege a palacsinta
Szerintem minden korosztály számára kedves 
desszert :D
Amiben egy kicsit más az általam készített, 
talán a tésztája, ugyanis arra törekedtem,
 hogy vaskosabb és kicsit ízesebb tésztákat 
töltsek meg a hagyományos ízvilágú túró 
töltelékkel. Ami pedig az egész koronája, 
az az EPER!
Csupa-csupa nagy betûvel :D 
Szezonja van és a sok belõle, sosem elég!
Ismeritek azt az érzést, amikor elkészül egy-egy 
látványában finomnak ítélt étel, kiosonsz vele 
a szabadba,a jó fényviszonyok reményében,
  villámgyors kattintgatások sora, aztán megjelenik
 az éhes sisere had...kis mancsoktól hemzsegõ képek...
vigyázat forró!!! felkiáltások...és balga anyuka 
rá se pillant a közben önálló életre kelt 
fényképezõ masina kijelzõjére, aki simán 
kattog a maga kis stilizált stílusában :P
Este képek feltöltése és szembesülés...wááááá
Szóval bocsi a fura fotókért ! 










Hozzávalók...

400 g búza liszt
100 g rozsliszt
50 g kukorica liszt
5 db tojás
1 kk szódabikarbóna
csipet só
400 ml tej
kb 400 ml víz


töltelék...

500 g túró
2 tojás
csipet só
2 ek búzadara(opciós)
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
0,5 citrom reszelt héja
200 g eper


tetejére...

300 ml eper joghurt
100 ml tejföl
1 tojás
eper szeletek






Elkészítés...


A hozzávalókból palacsinta tésztát keverünk 
és 20 percig pihentetjük(Amennyiben túl sûrû lenne,
 vízzel hígítsuk rajta)Egy nagyobbacska, kendermagos 
tepsit kivajaztam és zsemlemorzsával hintetem...
(20 X 30 cm)Eper szemeket kis kockákra vágjuk,
 egy pár szemet tegyünk el a díszítéshez :D
Elkészítjük a tölteléket a palacsinták sütögetése
 közben... A túrót elõzõleg érdemes átpasszírozni vagy 
mixelni, így lágyabb és krémesebb lesz az állaga. 
A tojások sárgáját, vaníliás cukrot, búzadarát
a túróval össze keverjük, tojások fehérjébõl és cukorból
 pedig, félkemény habot verünk, amit óvatosan
a túrós masszához forgatunk. Palacsintákat megtöltjük a 
krémtúróval és egymás mellé sorakoztatjuk a tepsiben.
Joghurt-tejföl-tojás máz keverék felével lekenjük 
az elsõ sort, gazdagon megszórjuk eper darabkákkal 
és következik egy újabb sor töltött palacsinta...
a maradék joghurt öntetet elkenjük a tetején és 
eper szeletekkel díszítve elõmelegített 200 fokos 
sütõbe toljuk. kb 20-25 perc készre sütjük.
Azon melegében tálalhatjuk, de hidegen is nagyon finom!
Kötényeket felkötni! Palacsintázzunk! :D
  







...így a bejegyzés legvégére, egészen
 megbarátkoztam a képekkel is :D











































Folytats a blogon ... vargaani.blogspot.com/2014/06/turos-e...

sponsored links

Keres?s